Hjärnan älskar att flåsa!

Hälsa mera
Hemma efter 4 fantastiska dagar med 100 Qoola Qvinnor i Kroatien där nya band har både skapats och knutits. Några lösare, andra lite hårdare. Det här lovar jag att återkomma till (för du vill höra om det) under helgen, men behöver nog landa först. Mentalt alltså! Fysiskt landade jag för några timmar sen och konstaterar att borta är bra! Och det är hemma också... Hur bra som helst!

Mitt slöbläddrande i GP när jag kom hem blev lite mindre slött när den här artikeln dök upp (eller vad det nu är artiklar gör): Nya tecken på att hjärnan stärks av fysisk aktivitet. Visst har vi vetat att vi mår bättre både fysiskt och mentalt av fysisk aktivitet, nu har forskare kommit fram till att dålig kondis i tonåren ökar risken för epilepsi. Ja, studien är gjord på män (vid mönstring första gången som så många andra studier), men vi är ändå ganska lika, kvinnor och män, unga och gamla så... Ännu mera plus för att träna kondition!för att släpa med sig sina små, medel- och stora avkommor ut i t.ex. löparspåren (bara ett förslag!) Forskarna hoppas att träning ska användas både som rehabiliterande och förebyggande behandling. 

Jag hoppas att träning ska användas. Av alla. Behandling eller ej...

Även om du inte är tonåring, även om du inte är man: låt hjärnan få sig sitt flås, den kommer att tacka dig!

 

Själv fick jag ett härligt hundflås i örat när jag gjorde den där fysiska landningen idag. Det är hälsa det också;-)
Malin L

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.