Hjärtat hälsar!

Hälsa mera

Det var fest i onsdags! Damlandslaget spelade semifinal i fotboll-em, solen strålade, havet glittrade, sommaren var supersomrig. Ja, så fyllde jag år också... Kalaset hölls på Gamla Ullevi, 16 000 gultröjade glada festdeltagare kom och både Skansens och Lisebergs allsångskörer var så jävla ägda: fotbollskören hördes över hela stan och vi var svenska fans allihopa! Efteråt var jag nästan (men faktiskt bara nästan) lika hes som efter en Springsteenkonsert.

Det var glädje i luften och trots att våra tjejer inte höll hela vägen så kände vi ingen sorg i Göteborg; vi hade ju haft kalas! Och vi hade gjort för bästa som den tolfte spelaren. Och vi ville aldrig sluta ropa "Pia, Pia, Pia!" Inte ens tonårssönerna, som annars har inställningen att damfotboll suger. Det här var girlpower av rang. Det var girlglädje! Vi var gôrglada!

Och vi klappade i händerna i takt, som ett enda stort starkt hjärta. Make a healthy heart your goal stod det på hjärtat som slog på planen innan matchen började. Ett värdigt mål. Minst sagt! Av alla 16 000 som kom på mitt kalas (ja, du kan kalla det fotbollsmatchen om du vill) var min svärmor med. Hon har nyss opererats för kärlkramp. Det där hjärtat blev extra påtagligt, extra viktigt för mig. Spelar väl ingen roll om Sverige förlorade fotbollsmatchen (OBS! detta är skrivet av tjejen som kan tävla om allt och har en vinnarskalle som inte riktigt alla har)? Landslaget gav oss glädje, en kväll att minnas och spelarna representerar friska kvinnohjärtan. 

Tro inte att jag struntar i manliga hjärtan, men just där och just då; damfotboll, mödrar och svärmödrar, fruntimmersvecka och kampanjen "make a healthy heart your goal" - girlpower! 

Har du inga andra mål, häng på det här: ett friskt hjärta! För dig och alla andra tjejer. Motion och överhuvudtaget ett hälsosamt sätt att leva - lätt som en plätt. Egentligen... För, du kan ju strunta i att du har gäddhäng eller några gropar i låren. Det mesta hänger på hjärtat. Eller hur?

Hjärtat hälsar att det slår för livet. Hälsa mera med hjärtat, för hjärtat. Springa, dansa, cykla, promenera, skratta, älska, paddla, simma... Hur hälsar du mera idag? 

Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.