Hunger

Hälsa mera

Hörde Mats-Eric Nilsson (författare till Den hemlige kocken, Saltad nota m.fl.) prata om den splirrans nya tidningen Hunger (inte mkt på den siten idag, hoppas att den utvecklas!) igår. Hunger! Bara namnet... Det är ju inte helt politiskt korrekt att vara hungrig i alla kretsar, framförallt inte om du är kvinna. Känns befriande i den hälsohetsiga dietvärlden att det kommer en tidning som Hunger. 

Mats-Eric Nilsson är chefredaktör för tidningen och det han sa som lockade mig var att vårt (nutidssvenskens) förhållande till mat är både neurotiskt och hämmande. Jag vågar lova att han med de orden slog huvudet ganska rätt på spiken. Som jag längtar till ett avslappnat förhållande till mat. Riktig mat alltså! Nån mer som gör det? Då vi kan handla och äta mat och vara helt lugna i att det vi äter är riktiga råvaror, odlat/uppvuxet på ett schysst sätt, utan konstiga tillsatser och smakämnen och vad det nu är som stoppas i maten. Då vi har hittat tilliten till oss själva om vad vi vill äta och varför. Inte vad löpsedlarna vill få oss att tro att vi bara måste äta. Då vi vet att vi får i oss den näring vi behöver av vanlig mat helt enkelt! Dit längar jag!

Hunger har som mål att hålla sig borta från dieter och att granska matfusk, berätta om råvaror och göra oss vanliga matlagare mer självsäkra i köket. Jag har inte läst tidningen, men ska klicka på prenumerationsknappen alldeles snart. Min hemmakock (tillika min man) fyller år nästa vecka, det här blir hans present. Nej, han läser sällan min blogg, så jag vågar berätta det här... Om du vill berättar jag mer när jag har läst tidningen! Den kanske inte håller vad den lovar? Eller så gör den det! Och testar jag inte lät jag aldrig få veta det. 

Idag hälsar jag mer med vanlig mat och en tidningsprenumeration. Hur gör du?

Malin L

Mera om Mats-Eric Nilsson hittar du på Äkta vara

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.