Jag har slutat att vara en skitstövel!

en skitstövel, Malin Lundskog, blogg, hållbar hälsa, mental träning, Hälsa mera

En skitstövel

En skitstövel - det har jag varit många gånger. Alldeles särskilt mot mig själv! Ja, säkert mot andra också, men inte på samma nivå som mot mig själv. Korkat, eller hur? Det är ju ändå mig själv jag ska hänga med hela livet. Nåväl, nu är det nya tider och jag är snäll mot mig mig själv. För det allra mesta i alla fall. Och jag tärnar på att bli ännu snällare!

Jag har blivit utskälld ...

Varje gång jag inte gjorde exakt som planerat fick jag bannor och blev ordentligt utskälld. Fick höra att jag var kass. Att jag aldrig skulle lyckas. Och så vidare ... Hur kul var det att skaffa sig nya vanor då? Snacka om att få för sig att det inte ens är någon idé att försöka när en får massiv kritik mest hela tiden. 

Det vet ju alla, att ändra beteenden ofta innebär en resa av ett steg fram och två tillbaka. Eller två steg fram och ett tillbaka när det går bra. Att då få höra från någon att en inte duger eller att inget av alla de steg en tar för att lyckas är värda att uppmärksamma ... Ja, du förstår ju vart det leder? Precis: ingenstans! 

Jag har lurat mig själv

Ja, jag har lurat mig själv, så många gånger. Och dagen då jag insåg vilket ansvar jag har lagt på mig själv kom som en räddande ängel. Fatta grejen när jag fattade att jag är mänsklig! Att jag fortfarande lär mig. Och att det är helt okej! Fatta vad det gjorde med min förmåga att skapa förändring i mitt liv, med min förmåga att skaffa nya, efterlängtade vanor och med min förmåga att njuta av livet. Så himla skönt! Try it, you´ll like it! 

Jag är säker på att jag inte är den enda som dissar sig själv, jag möter dagligen de som spontanutbrister att de är dåliga på än det ena och än det andra, att de är för korta, för inga, för tjocka, för smala, för långsamma, för snabba, för trötta, för planerade, för spontana ... Jag är också helt säker på att de är de enda som tycker så. Vad tror du? Och hur gör du? Är du en skitstövel mot dig själv, eller är du en hälsosamt snäll en?

en skitstövel, hållbar hälsa, Malin Lundskog, Hälsa mera
det går att sluta slå på sig själv

Jodå, det går att sluta vara en skitstövel!

Jag tränar massor på att vara snäll mot mig själv. Det betyder inte alls att jag inte kritiserar mig själv, men när jag gör det är jag medveten om att det händer och vänder det till något bra. Enkelt? Javisst! Men inte helt lätt. Jag behöver jobba med det här, precis som de flesta av mina kunder behöver. Jag säger till mig själv samma saker som jag säger till dem: 

  • Vad lärde du dig av det här? Om jag lyckas missa något ...
  • Vad hade du sagt om samma sak hände någon annan? Oftast mycket lättare att se ....
  • Vad är det bästa med dig just nu? För att lyckas få tankar och känslor fokuserade på det som är bra ...

Vilken grej det är ändå, livet! Vi lär oss våra läxor hela tiden. Nu kan jag till och med le varmt åt mig själv och gå vidare efter så kallade misslyckanden. Om jag aldrig ångrar mig? Jodå, många gånger! Men aldrig så att det stoppar mig från att gå vidare. Jag gillar ju mig! Och hoppas att du gillar dig tillräckligt mycket för att vara schysst mot dig själv. Du gör ju ditt bästa, eller hur?!

Jag har skrivit om att inte vara en skitstövel mot sig själv förut. Bland annat här: Tisdagstankar om att tycka om sig 

en skitstövel, Glad Fri Stark, blogg, Hälsa mera, författare, Malin Lundskog
Läs gärna! Hälsa och personlig utveckling i orange format ...

Och du: i min bok GLAD FRi STARK hittar du ännu fler tips om att gilla sig själv och vilken effekt det har på ditt liv. 

Vi ses snart igen såklart!

Tills dess: HEJA HEJA DIG!

PS. följ gärna bloggen på Bloglovin´

Comments

Permalink

Utvecklande inlägg :)
Jag kan var lite både och, är oftast snäll mot mig själv, men skulle vilja ha lite mer pepp. Blir nyfiken på din bok, kan jag köpa av dig?

Kul att du tycker att det är utvecklande, det jag skriver :) 

Visst kan du köpa boken via mig! Antingen via länken här: mina böcker  eller så tar jag med när vi ses?

//Malin

Permalink

Jag har också lärt mig att vara snäll mot mig själv. Inte för att jag bannat mig själv om jag inte klarat ditt eller datt utan för att jag alltid satte andras välmående före mitt eget. Jag körde på, kände inte efter. Så gör jag inte längre, men visst måste jag hejda mig från att inte slinka dit.

Vi lär så länge vi lever och det är så härligt. Ingen vill väl vara fullärd?

Ha en fin vecka!

Permalink

Ja, oj som jag varit världsmästare i att banka på mig själv. But not no more! Har lärt om och är nu förbluffande varsam med mig själv (vilket INTE innebär att jag jamsar med mig för det). Har bloggat massvis om det och min engelska sida är i sin helhet centrerad kring begreppet being gentle to me.

Tur att jag kan engelska ;-) DEN sidan måste jag kolla in - att vara snäll (nä nä, inte jamsig!) är ju grejen som är grejen!

//Malin

Permalink

I hur många år som helst har jag inlett mina kurser med att säga "Var snäll mot dig själv, tänk att du duger".
Det tog lång tid innan jag insåg att det i hög grad gällde mig själv också... Vilket gör att jag, för det mesta, är snällare mot mig själv i dag. Men visst förekommer skitstöveln ibland också. Då får jag ta den med ro också :)

Permalink

I hur många år som helst har jag inlett mina kurser med att säga "Var snäll mot dig själv, tänk att du duger".
Det tog lång tid innan jag insåg att det i hög grad gällde mig själv också... Vilket gör att jag, för det mesta, är snällare mot mig själv i dag. Men visst förekommer skitstöveln ibland också. Då får jag ta den med ro också :)

Permalink

Ja jag kan nog hålla med även här, men det som är så bra är att man lär så länge man lever. Det bästa med att bli äldre är att man kanske blir lite mer klokare och inte dömer en själv lika hårt som man gjorde när man var yngre.
//Pernilla

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.