Jobbigt när det blir som du tänker

jobbigt, ursäkter, backar, Hälsa mera, Självsabotörer, Malin Lundskog,

Jobbigt läge när det blir som du tänker
Om du talar om för dig själv att något är jobbigt att göra, backarna för långa och dimman alltför tät till exempel hur lätt tror du att det blir att gå elle springa upp för de backarna då? Eller om någon omkring dig säger att något är jättejobbigt, hur enkelt tror du att det är då? Tänk om du skulle välja lätthet som mindset istället för "jobbigt" - vad tror du skulle hända då? Massor! Tror jag ...

Det blir inte alltid som du har tänkt dig, inte alls. Men när du tänker och/eller säger eller hör någon annan säga att något är jobbigt, snacka att det påverkar din inställning. Massor! 

När jag bloggade om din bästa ursäkt förra veckan och bad om respons på vilken som är er vanligaste ursäkt för att slippa skaffa nya vanor fick jag en ursäkt till mig som jag inte ens har tänkt på som ursäkt: den jobbiga! Jag fick några andra svar också, men den vanligaste var självsabotören som jag nu kallar den jobbiga. En självsabotör, som precis som alla de andra vill skydda oss från att bryta mönster och skaffa nya vanor. 

Hur visar sig den jobbiga och vad ska du göra åt den? 
Den jobbiga talar om för dig att något är så jobbigt att det kanske är lika bra att strunta i det. Den jobbiga låter dig inte ens se vad det skulle ge dig att göra det där jobbiga, gömmer målet för dig, så att du blir stärkt i din tro att det är för mycket jobb och för lite lön för mödan. Den jobbiga plockar bort motivationen du hade när du bestämde för att skaffa dig en ny vana. Det är helt enkelt ärt besväret. För jobbigt liksom. Men hey! Klart att det är värt det! Klart att du ska göra det du har bestämt dig för! 

Gör såhär för att hantera den jobbiga:

trocirkeln, Hälsa mera, Hälsa, Malin Lundskog, glad fri stark, författare,
trocirkeln, börjar där du väljer att börja ...

Om vi utgår ifrån ursäkten som tror att det blir jobbigt kommer din attityd att bli att det är jobbigt och den attityden påverkar din handling (struntar i att göra eller gör det med inställningen att det är jobbigt) som i sin tur skapar ett resultat (det där var riktigt jobbigt!) som förstärker tron, som bygger upp attityden, som stärker handlingen som ger ett ännu säkrare resultat, som ... Och så vidare!

Hantera självsabotören den jobbiga genom att skaffa dig ett mindset som säger att du gör det med lätthet. Tro att det är enkelt. Attityden? Ja, du fattar! Handlingen? Japp, den hänger med och resultatet du får blir ett helt annat. 

Den här modellen kan du påbörja i vilken ända som helst, men just när det gäller den jobbiga är ditt mindset en väldigt stark påverkare. 

Steg nummer ett?
Att upptäcka att du låter den jobbiga tjattra med dig. Har du någon annan ursäkt för att inte göra det du vill eller skaffa de goda vanor du önskar att du hade? Låt mig veta, så fortsätter vi snacket om ursäkter och självsabotörer här nästa onsdag. Eller i kommentarerna för dig som vill det!

Ännu mer om det här hittar du i min bok GLAD FRi STARK (bilden kommer därifrån) samt i en kommande bok jag är med i: Skapa ditt drömliv - hur självsabotörer blir självhjälpare

Ses snart igen! Som sagt: berätta gärna vilka som är dina bästa ursäkter.

Följ bloggen på Bloglovin´  för att hänga med på allt som händer här

Ursäkter eller inte: heja heja dig!
​​​​​​​//Malin

Comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.