Julbordets nya succé

Hälsa mera

Vi har en utmaning till julbordet varje år... att hitta julbordets nya succé- Alla bidrar med en ny smak... tävlingen tas på största allvar. Hur gör ni för att inte fastna i all fet och färglös julmat? Den här fick jag på lotten idag, kanske blir det detta i år som vårt bidrag:

Vårrullar med rödkål o asiatisk dipsås

(ca 30)

600 g hackad rödkål, 2 hackade rödlökar, 2 stora fint tärnade äpplen, 2 msk smör, 1/2 tsk krossad kryddpeppar, 1 tsk salt, 1 pkt filodeg, 3 msk smör, 3 msk neutral olja

dipsås: 1 dl vatten, 1 dl rörsocker, 1/2 dl ättiksprit, 5 nejlikor, 1 kanelstång, 2 tunt skivade vitlöksklyftor, 1/2 strimlad röd chili

Kör o gör: Koka upp vatten, socker, ättika, nejlikor och kanelstång. Dra från värmen och lägg i vitlök och chili. Låt stå och dra tills det har svalnat. Stek rödkål, lök, äpple i 1-2 msk smör i stekpanna på medelhög värme, tillsätt kryddpeppar och salt. Stek tills vätskan kokat bort. Rör om mellan varven. Svalna lägg filodegen platt, skär ut ark ca 15X20 cm. Lägg 2 msk rödkålsgôra längst ner på kortändan av arket, vik in kanterna och rulla ihop. Stek vårrullarna med skarven nedåt i massssa smör och olja till juligt krispig yta. Täck deg och rullar i väntan på användning/stekning med plast, så de inte torkar.

Låter fantastiskt. Låt oss testa!

GOD JUL så här dagen för dopparedagen!

/Malin O hälsar mera hela julen...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.