knäck en nöt och varva ner

Hälsa mera

Vi har så himla kul på jobbet, Malin O och jag,  att det svårt att koppla av och koppla ner och logga ur och allt annat som krävs för att i möjligaste mån låta hjärnan varva ner. Jag som ju en gång förut har stressat mig sjuk och vet vad det innebär vill inte hamna där igen. Verkligen inte! Ändå... Alla dessa "jag ska bara" innan jag tillåter mig att koppla av. Jag som vet, både genom min profession och min egen erfarenhet, vad alltför lite återhämtning gör med mig - även jag ska bara... 

Jag har tvingat mig själv att vara ledig! För att jag måste, inte bara för att jag kan eller vill. Jag måste! Så snart det här blogginlägget är ivägskickat ska jag ut och njut av frisk, blåsig, regnfylld luft! Jag älskar utomhus nästan lika mycket som jag älskar att jobba... 

Och jag har massor av böcker som ligger olästa och väntar på mig, för att inte tala om tidningar! Runners world, Fitness Magazine, IForm, Skriva och säkert många fler, som har väntat på alla mina "jag ska bara...". Blir jag rastlös kan jag ju alltid knäcka en nöt till. Eller två. Nötknäppande och -långsamt mumsande är en ganska avkopplande sysselsättning det också. Hälsosamt avstressande och hälsosamt nyttigt!

Visste du att hasselnötter innehåller mängder med e-vitamin som har en grym antioxidativ effekt? 30 gram räcker för att täcka dagsbehovet! Och valnötter är en fantastisk källa till omega3-fettsyror och innehåller massor med B6-vitamin som är en del av vår ämnesomsättningsprocess. Det här är julgodis som gör gott - eller hur?

Min påtvingade ledighet kanske inte är så dum i alla fall? Hjärnan kopplar av, jul-laxen och valnötterna stimulerar den med omega3 och alla de där tankarna som jag inte har gett en chans under året, nu ska de få fritt fram att poppa upp. Låter nötter, frisk luft och sofflock göra jobbet...

Hälsar mera™ som en nötknäppare idag. Hur gör du?
Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.