Lögardagen

Hälsa mera

Rutiner skapar lugn och ro, rutiner ger hjärnan den struktur den eftersträvar och gör därför livet bekvämt. Och gör också att vi inte vinglar, hamnar i obalans, utmanar oss och... kommer vidare. Men visst är det skönt med rutiner ibland. Och visst mår vi bra av att inte vingla runt hela tiden. Vi behöver ju återhämtning och vila. 

Rutiner och traditioner har den där effekten - de förenklar. De ger ramar att hålla sig inom. De gör att vi slipper tänka så det knakar. Raka motsatsen till utveckling egentligen, men ändå så välbehövligt. Viktigt. Därför tänker jag ägna den här augustilördagen åt en gammal och kär tradition: bada! Det är ju ändå lögaredag menar jag - en dag som till och med har ett namn som gör att det enda raka är att bada. Om man vill hålla sig till traditionen alltså. Och om man tolkar löga som att hoppa i ett salt, friskt Kattegatt. Det gör jag idag!

Jag bryter mina egna vanor, vinglar bara på rullskidorna och inte i livet, och hälsar traditionsenligt denna lögaredag - hur gör du?

Malin L, som bloggade om att vingla för ett tag sedan...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.