Latmaskar vinner!

Kan tyckas konstigt att läsa att latmaskar vinner på en blogg som alltid skriver om träning hit och rörelse dit. Men det är just det, att vara lite latmask då och då gör oss till bättre människor i det långa loppet, det är vi säkra på.

Som Tomas Danielsson säger i boken Smart och lat: "Träningsrundorna som aldrig blir av, surdegar som ska sättas, hemrenoveringar och umgänge med familj, släktingar, vänner och arbetskamrater, karriär, kärlek och oro för barnen inför skolstarten - det är lätt att fastna i all stress och känna att allt är eländigt. Tomas Danielsson säger: var smart och lat. Och tillägger att det inte handlar om att sluta jobba och ta sin tillflykt till häng­mattan. Däremot skulle vi alla må bättre av att inte lägga sten på bördan genom att jämföra oss för mycket med andra och sätta upp omöjliga mål - det leder bara till ytterligare stress. "

Hans tips om att ta bort Att göra listan och ersätta den med en Priolista tar vi med oss in i 2014. Det var exakt så vi sa redan innan vi läst om Tomas tips... för vårt dygn har ju bara 24timmar... det är svårt att låna till sig så många fler timmar, även om många av oss ofta skulle vilja. Du blir ju stressad av en att göra lista som bara växer, och mest stressad av allt du inte hinner med på listan så klart. Nä - prio-lista hädanefter.

/Malin O prioriterar

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.