Müsli - javisst!

På sommaren allra helst älskar jag att äta yoghurt eller fil med müsli till frukost, som en snabb minilunch eller mellanmål. Det är kylande, läskande gott på sommaren och mättar bra. Oftast blandar jag också min egen müsli, då jag älskar att ha massor av nötter i min istället för andra konstiga puffar och kras.

Ibland kan dock behovet uppstå att köpa färdig - tänk på att många müslin i hyllan är otroligt sötade. De tillsätts dessutom i form av maltodextrin eller glukossirap ofta, vilket höjer blodsockret än mer än vanligt socker. Kika på hur mycket socker per 100 g müsli det är för en bra måttstock, jag tycker aldrig mer än 10 gram per 100 g är en regel. Jag kikar också gärna på om det är mycket kostfibrer. Och de gånger jag "måste" köpa färdigt, köper jag gärna en påse hasselnötskärnor och blandar ner, för att få lite extra nötig blandning.

/Malin O blandar vidare...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.