Magi eller mage?

Hälsa mera

Faktiskt är magkänsla inte magisk alls, utan en biologisk mekanism. Detta förklarar Elin Lundström Belleza i en artikel jag just läst på forskning.se om just magkänsla. Intressant!
Hon förklarar vidare att det finns ett medvetet och ett omedvetet system i hjärnan för beslutsfattande. Det omedvetna samlar på sig erfarenheter längs livets resa, som att det är nyttigt med avokado och att ormar är farliga. All inhämtad kunskap/erfarenhet bildar ett minne, en magkänsla. En stor erfarenhet gör ju således att vi kan lita mer på vår magkänsla. Intressant är ju också hur stress påverkar vårt beslutsfattande. Vi blir ofta stressade av okända situationer och då vips så tar det medvetna över beslutet ... vilket kan vara bra, men också en nackdel. En idrottare som är grym på träning har ju inte alltid lika lätt att prestera på mästerskap - just av den anledningen.

Ingen magi - bara mage. Lita på din känsla.

/Malin O har en go känsla i magen...

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.