Med ljudboken som sällskap - tips som underlättar dagliga promenader

Malin Lundskog, ljudbok

Inlägget innehåller reklam för min egen ljudbok SYND på Storytel

Ibland tröttnar jag verkligen på att umgås med mig själv! Även om jag är jättebra på att vara tillfreds med livet och på att tänka bra tankar, så ... är jag inte så himla kul att hänga med hela tiden och då kommer ljudboken väl till pass! Jag är inte bara bra på att vara tillfreds, jag är också väldigt bra på att ge mig ut i friska luften varje dag. Ja, det är faktiskt sant: varje dag! Jag skojar inte. 

Du har säkert något som är din bästa gren, det här skriver jag inte för att ge dig dåligt samvete om du inte får frisk luft varje dag, utan bara som ett konstaterande att utonjut varje dag är en av mina bästa grenar (men det har jag skrivit om förut i min fabless för vardagsmotion och hållbar hälsa). Jag älskar en promenad längs havet, en löprunda i höstluft, en solig cykeltur. Och att bada. Eftersom jag jobbar ensam tar jag oftast mina löprundor och promenader ensam. Och allt som oftast är jag okej som sällskap: finurlar på framtiden, reflekterar hyfsat klokt över dåtiden och njuter av att vara här och nu. Men emellanåt är jag skittråkig att vara med. Behöver en paus och har inget intressant kvar att säga mig själv och det är då ljudboken kommer in i bilden! Eller i örat snarare. 

promenad, vardagsmotion, ljudbok
Så här vacker kan det var under en ljudbokspromenad

Med en god bok i öronen går och går och går eller springer, springer och springer jag och vill aldrig komma fram till dörren igen. Vilket sällskap det är! Och i min monotona rörelse framåt lever jag mig in i historien som strömmar in i mina öron genom en fin berättarröst. För mig är ljudboken ett sätt att återhämta mig och att pausa. Från mig själv om inte annat ... 

Ljudbok som anledning att motionera 
Jag mötte en kvinna häromdagen som berättade om sin passion för ljudböcker och att de är anledningen till att hon kommer ut på promenad. Hennes knep är en riktigt bra bok som hon inte får lov att lyssna på om inte är ute och rör på sig. Bra tips tycker jag! Alla sätt som får ut oss att motionera är ju bra, eller hur?! 

Ja, eller hur - det vet vi ju att vardagsmotion och de där hälsosamma stegen vi tar varje dag, det är de som gör våra liv hälsosamma. Kan en ljudbok vara avgörande för att komma ut och man kommer underfund med att det är så det är - HEJA HEJA!

Jag lyssnar
Just nu använder jag Storytel som ljusboksleverantör, tycker om enkelheten i appen och att de har alla böcker jag letar efter. Ett abonnemang, inget krångel.

Vet du vad som vore väldigt roligt? Om du laddade hem min ljudbok SYND på Storytel, lyssnar på den och sedan berättar vad du tycker. Att skriva skönlitterärt är min hobby och en hobby är viktigt för hälsan. Precis som motion. Du vet väl att du som inte har ett abonnemang på Storytel får två veckor gratis för att testa om det är något för dig. Klicka in dig på länken här (eller de ovan om du inte redan har gjort det) så kommer du till mina synder. JÄTTE-tacksam för din feedback! 

Oavsett om du lyssnar på SYND eller något annat: utonjut! Och hitta ditt sätt att få till det, jag kommer med tips om det med jämna mellanrum här på bloggen. Ett av mina blogginlägg om hur du får till vardagsmotionen hittar du här: Så får du till vardagsmotionen
 

Och vill du hänga med på bloggen är det enklast genom Bloglovin´

Ses snart igen (då kanske kanske med en papperbok i handen ... GLAD FRi STARK är på gång!)

HEJA DIG!
//Malin

Comments

Permalink

Tack för tips, har märkligt nog inte gjort så. Däremot lyssnar jag ofta på olika podcast, olika beroende på sinnestämning och humör (det blir skillnad med ”på minuten”, ”filosofiska rummet”, ”meny”, ”människan och maskinen”, ”spanarna”...).
Däremot när jag kör bil långt, vill jag gärna ha ljudbok. Jag undrar om jag inte ska prova det på väg till och från jobbet också - upplever ju att jag inte riktigt tar mig tid att läsa och saknar det.
Stort tack!

In reply to by Magnus Blixt

Permalink

Varsågod för tips - glad att du gillar det! Och dessutom talar om det! Hoppas att du hittar något bra. 

Ja, jag lyssnar också på åpoddar och håller med om att det där med att välja olika efter humör (aldrig hört människan och maskinen)

 

Heja på!
//Malin

 

Permalink

Gravt beroende av att lyssna! Storytel rockar!!! Springer gärna till ond bråd död, mord och elände. Poddar funkar också, och nu det sista - drama audio pods. Låter som på riktigt, men är hittepå. Började med Limetown, där en reporter skulle ta reda på vad som hänt med invånarna i en hel stad, som helt försvann för tio år sedan. Nu lyssnar jag till We're alive - zombieapokalyps i LA.

Lyssnar när jag springer, går, åker buss, kör bil, städar...

Och laddade ner SYND i samma ögonblick som du skrev att reklam skulle förekomma. :)

In reply to by Löpar-Åsa

Permalink

underbart ju. Och tack för tips för drama audio pods - hade ingen aning om! Lyssnar sällan när jag springer, men de där lågpulspassen och en skön röst i öronen alltså. DET är något det :-) 

(Vill jag ha din feed back på SYND får du gärna ge mig den ;-) 

 

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.