Mera fredag - fredagsfys och fredagsmys

Hälsa mera

Jag är sällan så klok och filosofisk som när jag är ute på en lång, långsam, lonesome löprunda. I dag var inget undantag även om allt är relativt och jag bara jämför min löparklokhet med min stillasittande dito, inte med någon annans. Så, där i skogen; räven, fåglarna, träden, vildsvinen, älgen och jag i en symbios gjord för gudar kom jag fram till att det här med fredagsfys och fredagsmys är precis lika relativt som min klokhet.

Jag började dagen med jobb, ett riktigt roligt hjärnjobb tillsammans med Salming running och våra planer inför The Running Convention. Svettigt roligt, det kommer att bli en helt galet grym dag! (Ja, snart får du vet mer…) Därefter mer stillasittande jobb där huvudet gjorde det mesta: planering, offerering och administration på hemmakontoret.

Som avslutning på arbetsveckan (alternativs som uppladdning inför Köpenhamnshelg med svärföräldrarna) drog jag till skogs för två timmars go-löpning och det var ju då jag kom på det: fredagsfys och fredagsmys kan vara same same och fenomenen kan också byta plats med varandra. Löpningen var mitt fredagsmys. Eftersom vi pratar så mycket om att hjärnan också behöver tränas kan ju förmiddagens kluriga jobb vara mitt fredagsfys. Samtidigt var hjärnjobbet så himla kul, så det kan lika gärna ses som fredagsmys och löpningen är ju onekligen fredagsfys. Kan löpningen vara både mys och fys? Kan jobbet vara det också? Måste man verkligen fysa innan man få lov att mysa? Vem bestämde det? Luther? Och vem f-n bestämde egentligen att fredagsfys ens existerar? Eller fredagsmys? Från och med nu nöjer jag mig med att det är fredag. Punkt. Mera fredag!

ps. Jag sa ju att klokhet är relativ… Skaffa dig en go helg! ds.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.