Mera fredag. Frossa mera.

Hälsa mera

Fredag.... åååå... det är verkligen min favoritdag på hela veckan. Ofta har jag ganska mycket jobb kvar för att vara "nöjd" med veckan (är man typ nånsin det som egenföretagare?), och jag har därför ett grymt fokus på det jag gör och får mycket gjort. Dessutom har vi nu hela våren fantastisk företagsträning med löpning och löpstyrka i fokus, en grym grupp som alltid ger allt. Och när man väl hämtar barnen för att komma hem, duscha, laga mat, mysa... ja, ååå vilken härlig känsla. Vetskapen om att helgen ligger framför.

Fredag.... åååå... det är verkligen min favoritdag på hela veckan. Ofta har jag ganska mycket jobb kvar för att vara "nöjd" med veckan (är man typ nånsin det som egenföretagare?), och jag har därför ett grymt fokus på det jag gör och får mycket gjort. Dessutom har vi nu hela våren fantastisk företagsträning med löpning och löpstyrka i fokus, en grym grupp som alltid ger allt. Och när man väl hämtar barnen för att komma hem, duscha, laga mat, mysa... ja, ååå vilken härlig känsla. Vetskapen om att helgen ligger framför. Med den känslan vill jag ge er lite mera fredag idag. Mycket av fredagsmyset går ju ut på att äta. Tänkte ge er en fredagsmatens grymmaste fem-i-topp...

1. Citron. En enda citron ger dig mer än dagsbehovet av c-vitamin, perfekt så här i förkylningstider. Citron innehåller dessutom flavonoider som verkar antiinflammatoriskt. Pressa ner lite i vattenkannan och tryck i dig nån skiva extra när du ändå är på g, surt men gott!

2. Avokado. Mycket rik på nyttiga fetter. Mer än hälften av dagsbehovet av fibrer och 40% av dagsbehovet av folat. Och vem kan motstå en grym guacomole om taco står på menyn denna fredag?

3. Vitlök. En kraftigt sjukdomsbekämpare som kan minska tillväxten av bakterier. Antiinflammatorisk. Sänker kolesterol- och blodtrycksnivåer. I med ett par klyftor i den där Guacon vi pratade om precis. Och i med nån i din tacoköttfärs (ja, för du gör väl kryddan själv? mer om det någon annan gång)

4. Valnötter. Den nötsort som innehåller mest omega 3-fettsyror. Forskning visar också att denna nöt förbättrar humöret, och vem vill riskera sura miner en mysig fredag?

5. Mörk choklad. Så lite som 7g om dagen kan minska blodtrycket hos i övrigt friska personer. Rikt på flavonoider och antioxidanter som påverkar kolesterolet positivt. Perfekt avslut tillsammans med en soffa, några goa kuddar i ryggen, fötterna i högläge och nåt bra på tv. FREDAG!

Så - njut av fredagen alla hälsa mera:re.
Trevlig helg!

/Malin O

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.