Mod och magkänsla

föreläsning 4Good

Mod och magkänsla - är det vad som krävs för att du ska leva hållbart hälsosamt? Ja! För att hitta det är jag säker på att hälsan är en fenomenal hävstång. Du hör ju, det är som hönan och ägget. Eller är det ägget och hönan? Hälsan kan komma först och ur den kommer modet och magkänslan. Eller så kommer modet först och tar dig till din hälsa... 

För mig är hälsan oftast ägget. Eller hönan. Alltså: det som kommer först. Det är när jag mår bra, är trygg, utvilad, tillfreds, kreativ och stark som jag vågar ta kliv som utvecklar mig. Det är också då jag har sinnesnärvaro nog att låta magkänslan komma till tals.

Vi är alla olika och det är ju härligt. Och gör livet intressant! Och gör också att vi inte kan följa samma väg för att nå våra mål. Dels gillar vi olika sätt att ta oss fram på vägen och dels har vi olika mål. Ändå är vi så lika och våra kroppar fungerar på likartade sätt (till och med likt hur de fungerade på stenåldern!) och vi kan arbeta med vår mentala styrka och uthållighet på likartade sätt. Men: vi är olika och vi gillar olika.  

För att du ska må ditt bästa, eller i alla fall ditt goodenough-iga, behöver du lita på din magkänsla som ju består av både dina erfarenheter, din kunskap och din längtan. För att lita på din magkänsla behöver du mellan varven vara modig och inte följa trender, normer och belastande "man borde". Behöver du må bra först eller mår du bra som en följd av det? 

Det kan ju vara så att du när du mår bra har du närmare till din magkänsla, litar du på den, hittar du modet inom dig och väljer den väg som passar dig. Ditt mål. 

Kom att tänka på det här igår, när jag tillsammans med två andra fenomenala kvinnor berättade min story för nätverket 4good work. Vi hade ganska likartade mål, men väldigt olika sätt att ta oss dit: hälsan, excellensen och ekonomin. Det ena förtar inte det andra, det är bara olika sätt att ta sig till ett gôtt liv. 

Vi var överens om att skicka jante långt bort, gilla oss själva, känna oss själva och inte vara rädda för att varken ta plats eller be om hjälp. Sådant vi gör om vi är modiga och litar på vår magkänsla? Eller sådant vi gör när vi mår bra? Eller är vi där nu igen: hönan/ägget? 

Hur som helst: det är fritt fram för dig att gå din egen väg, vill du ha sällskap kör vi vidare med hälsan som hävstång och med glädje frihet och styrka i sikte... 

Heja heja,

ses snart!

Malin

 

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.