Modig hälsa!

Hälsa mera

Du har ditt sunda förnuft, du har din magkänsla, din erfarenhet och din kunskap. Använd det! Våga lita på dig själv, tro på dig själv och för sjutton, våga fråga dig själv: Vad mår jag bra av? När mår jag som bäst? 

Det kräver en hel del av dig, jag vet, du är ju inte mer än människa och det är så himla skönt att få allt serverat på silverfat. Slippa tänka och slippa fatta beslut. Ja, så är det ju lördag också... Ännu en anledning att slippa ta ansvar? 

Vad jobbig jag är idag; du vill ju bara vara ledig och göra det du gillar att göra. Det du trivs med. Det som får dig att må bra en härligt höstig lördag. Och se där: då har du ju kommit långt! Du vet vad du mår bra av... Då kan jag sluta tjôta nu. Skönt;-) Och grattis till dig! Det kräver mod att känna efter vad det är du själv innerst inne vill. Vad du själv har för anledning att träna, äta, vila, skratta, stressa, kramas, dansa osv. Du är en modig människa och det ska du ha en eloge för! 

Det är modigt att fråga sig själv och det är modigt att lyssna på sig själv. Det är modigt att inse att de där hälsomålen du satte upp på nyårsafton/under en av sommarens grillmiddagar/när din chef frågade kanske inte är de målen du helst vill nå. Du kanske inte når dem för att du innerst inne inte vill? För att det inte är de målen som får dig motiverad, som får det att slå gnistor om dig när du drar iväg mot dem. Att lära känna sig själv och hitta sina verkliga varför - det är modigt!

Springer du för att alla andra springer? Kör du 5:2-dieten för att alla andra gör det? Tränar du det du tycker är kul? Ger du dig själv tillräckligt med vila, eller har du massa måsten som inte kommer från ditt verkliga "varför"?

Lördagsgodis idag: mod! Mänskligt hälsosamt mod - du har det i dig, plocka fram det. Använd det. Det modet och svaret på dina varför kommer att ta dig till bättre hälsa än en diet eller en lägre km-tid i löparspåren. Eventuellt kan du använda dieter och tider som verktyg, men inte som mål. 

Så tycker jag en lördag, som började i skogen med hund och god vän. Höstluften är den bästa! 

//Malin L

(bilden idag: läste i GP om hälsotrender som maskerar kroppshets. Och mindes flygvärdinnedieten som nåt man bara måste följa för att ... inte för att må bra i alla fall. För att bli smal? För smalast vinner. Eller inte...)

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.