När livet känns stabilt

coreträning, core, magmuskler, Hälsa mera, Malin Lundskog

Bålstabilitet
Visst är det en skön känsla, den där stabila feelingen? När man vet att man kan ta sig an utmaningar och att det inte gör något om man vinglar till, för grunden finns där. Den stabila grunden som gör en trygg, modig och villig att utvecklas. Den stabiliteten kommer ingen annanstans är inifrån och är det någon gång det är dags att börja bygga inifrån, så är det ... NU!!!

Idag börjar vi med bålstabilitet. Din mentala stabilitet kan du börja bygga med muskulär avslappning (jo, det går ihop. Lovar) Skit i 100 situps där höftböjarna får jobba sjukt mycket. Missförstå mig inte. Höftböjarna vill jobba,  det är klart att de ska få. Särskilt om du vill springa mycket, så som en bloggskribent nära dig vill. Men strunta i situps och statiska plankor som inte gör att du hittar dina inre magsmukler om du inte vet var du ska leta efter dem. Börja inte där. Börja från början. Bygg från grunden. 

Så här hittar du dina inre magmuskler

  • Gräv in fingrarna innanför höftbenskammen (kolla in de snajsiga pilarna på bilden)

 

  • Dra in magen inåt samtidigt som du andas ut och känn hur det spänns under dina fingrar. Känner du inget? Hosta till, så fattar du grejen! 

 

  • Flytta upp andningen i bröstkorgen och tänk dig att du vidgar bröstkorgen, som om den vore en tunna, på inandning och på utandning känner du spänningen under dina fingrar. OBS! Inga axlar som åker uppåt när du andas in. Och ja, det är jätteokej att stå framför en spegel och testa, så att du ser vad du gör. 

Spänningen vill du behålla genom övrig träning, för att känna att du litar på dig själv och din stabilitet och för att spara ryggen. Bland annat. Börja med att till exempel stå på ett ben och behålla indragen, tight mage (jag menar tight insida, det är den vi är på jakt efter. Om du har volanger på utsidan har inte med saken att göra ...)

Förresten, när du ändå är igång: hissa upp din bäckenbotten också. Kniiip! 

Kommer du ihåg: andas ut, mage in!

Och så bygger du stabilitet från grunden. En stabilitet som gör dig fitforlife, redo att ta dig an de utmaningar du har framför dig. Dessutom är den här övningen för inre magsmuskler perfekt att kombinera med förra veckans övning: armhävningar! Du vet, armhävningar som är en himla bra helkroppsövning och inget annat. 

Det här var veckans torsdagsträning, som gör dig redo för fredagsfys ... Jag kommer självklart tillbaka med mer träning nästa vecka och jag har full förståelse för dig som tycker att det är tjatigt att börja i det här lilla. Det är ungefär som när vi ska måla om hemma och jag vill skita i att slipa och spackla. Det blir skillnad på resultatet i slutändan. 

Keep it up! Och keep it simple!

HEJA HEJA DIG!

//Malin

PS. Följ bloggen på Bloglovin´ om du vill hänga på fler stabila äventyr och annat hälsosamt.

 

Comments

Permalink

Bra beskrivet om de inre magmusklerna, hur man ska hitta dem! Kanon!

Och plus i kanten för bäckenbottenknipet!

In reply to by Löpar-Åsa

Permalink

Kul att du gillar och ja ... knipa kan en alltid göra;) 

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.