Naturen slår Netflix - alla dagar i veckan!

hälsa himmel Göteborg Hälsa mera utonjut

Naturen äger! 

Jag gillar att titta på TV, fast gör det oftast via datorn. Erkänner utan att tveka! När jag hittar en serie jag gillar så kan jag se säsong efter säsong och nästan önska (nästan, märk väl!) att jag vore sjuk, så att jag gav mig själv tillåtelse att titta hela dagen. Och när det är OS som nu. Då planerar jag jobbet efter Kalla och Nilsson med flera. Men ändå. Naturen!

Naturen äger. Jag är helsåld! Kan inte vara utan naturen, kan inte hålla mig inomhus, kan inte vara ute mycket nog. På riktigt. Och då är jag ingen avancerad frilufsare utan mer en frilansande och ganska bekväm friluftstjej som gillar utonjut. På ett enkelt sätt. Sådär äggmacka- och kaffetermos-enkelt. Eller vattenflaska och bok. Eller ingenting. Bara rent och skärt utonjut. Allt funkar. Bara jag får vara ute. 

Och bara jag får bada ibland. I havet. Som idag. 
 

vinterbad, naturen, hälsa, Hälsa mera, Malin Lundskog
screenshottade min instastory efter dagens vinterbad. Svullna oavsminkade ögon - spelar ingen roll där ute :-) 

Naturen, tillit och tålamod

Upplevelserna där ute (ja, jag sitter inomhus och skriver - fingrarna blir så förbannat kalla utomhus) är så oändligt mycket mer än de som kommer via TV:n. Ute är kraftfullt, lugnt, stark, vackert, milt, tufft, hårt, mjukt, lätt, salt, sött, stilla, spännande, vått, torrt och helt enkelt alldeles ... alldeles underbart. Välgörande och hälsosamt och befriande. Ute i naturen är allt okej. Har du tänkt på det? Naturen skulle aldrig, aldrig, aldrig dissa dig för att du är den du är. Naturen skulle aldrig, never ever kräva att du ska se ut på ett visst sätt, vara si eller så lång, tjock eller smal. Naturen skulle aldrig någonsin säga till dig att rycka upp dig. Den skulle däremot se till att rycka upp dig! 

Naturen ger mer än vilken TV-serie som helst. Tillåter mer och har tålamod för mer. Så om jag av någon anledning tvingas välja, då tvekar jag inte en sekund: Naturen slår Netflix. Alla dagar i veckan. 

Vad tycker du? Vad njuter du av där ute? Om du gör det alltså ... Vill du veta mer om varför naturen är så himla outstanding för hälsan? Idag har jag ju bara gett dig mina tankar och känslor för naturen. Det är ju tisdag menar jag och då bjuder jag på mina egna tankar. Faktan finns där, men mitt hetaste tips när det gäller naturen är: ut och lär känna den! Den kommer att ta emot dig med öppen, kärleksfull famn! Ju mer du är där ute, desto schysstare kommer den att bli. Och som i vilken relation som helst: ju mer du respekterar naturen för vad den är kommer den att respektera och ära dig för den alldeles vanligt unika människa du är. 

naturen, Hälsa mera, Malin Lundskog, löparglädje, frisk luft
Dagens njutbara löprunda (som uppvärmning till doppet). Livesände visst på Facebook samtidigt, så är inte alltid bra på att bara vara där ute ...

Apropå relationer och respekt - imorgon är det alla hjärtans dag, då återkommer jag med mer om det. 

Tills dess:

heja heja dig!
//Malin

Vill du vara säker på att hänga med på alla blogginlägg? Häng med mig på Bloglovin´

Comments

Permalink

Utonjut - vilken fin sammanskrivning. Gillar't!

Och jaaaa, älskar naturen. det är så vackert. Går mycket, både privat, men också som coach (går CoachWalks med klienter, på Bulltofta, som är ett rekreationsområde i Malmö som jag kallar "mitt kontor"), cyklar och springer lite.

Vill gärna utonjut:a mer dock - det känner jag!

och lyxigt för dina klienter, med coachwalks! Är ju något magiskt som händer när en rör sig framåt ...

//malin

Permalink

Oja! Naturen är fantastisk och den bästa platsen att vistas när tankarna behöver sorteras. Jag älskar skogen sittandes på en trädstam som för länge sedan hamnat på marken eller sitta på en brygga och titta ut på ett oändligt hav. Ljuvligt!

Men Netflix alltså ... I love it.

tänkte snabbare än jag läste och såg dig klättra upp i en trädstam :-) Kanske också är finfint förresten ... 

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.