OJ! Hälsoutmaning för miljön. Och hälsan. Och miljön. Och...

Hälsa mera

Något av det fin-fina med just måndagar är att det är bra dag att ge sig själv chansen. Igen! Eller för första gången! Jag gör en kombo av de båda den här veckan och du är mer än varmt välkommen att hänga med på min kombinerad hälso- och miljöutmaning. Jag kom på det här när jag fick två snygga lådor fyllda med shots från Ojidrinks i fredags. Du kan kalla mig del av testpanel om du vill.

Helt ärligt: som jag gillar Oji´s koncept! De finns bara i centrala stan (som är Göteborg för mig) för då har de cykelavstånd för leveranser och upphämtning av tomflaskor. Tomflaskorna får visst inte ingå i det vanlig pantsystemet för att allt är för miljövänligt... Fattar du: det är så miljövänligt att det är risk att det möglar i pantflaskan! Känns kanon. Rätt. Och riktigt. Riktigt naturligt. För mat som blir dålig är bra för dig och mat som inte blir dålig är dålig för dig. Om du fattar... Och det gör du ju:-) 

Storleken på flaskan är verkligen shotstorlek (jodå - även ett hälsofreak har koll på det där) och perfekta att stoppa ner i handväskan (fickan eller träningsväskan funkar också fint). Enligt Oji själva ersätter de t.ex. den där extra kaffekoppen på eftermiddagen OCH innehåller dessutom mängder med bra vitaminer. Som Antioxidantvarianten gjord på gröna kaffebönor, blåbär och äpple. Fatta gott! Och verkligen: tog mig en hutt igår, innan eftermiddagspromenaden en sömning söndag. Promenaden gör ju sitt till, men känslan av energi fick sig en skjuts av den hutten. I eftermiddag åker Magnesiumvarianten ner i väskan, som mellanmål innan två klasser (en cirkel och en hotmojo). Den är gjord på banan och mango. Häng med på vår facebooksida om du vill veta hur den smakar och funkar. 

Det där med naturligt och på cykelavstånd förresten. Det känns hälsosamt och eftersom hälsa och miljö går hand i hand tänker jag mig en måndagsutmaning (du vet att vi hälsoutmanar dig här på bloggen varje måndag va?) som varar månaden ut. För säkerhets skull lägger jag på en liten bonus på utmaningen också. Vänta och se!

Under månaden som kommer ska jag gå/cykla (har ju min jä-a plantar fasciit som gör att jag inte springer just nu) överallt. Om det inte blåser orkan eller drivisen tar över på land. Typ. Men jag ska verkligen göra ett aktivt val och inte ta bilen utan att tänka på det. Om jag inte använder min egen kropp för att transportera mig tänker jag åka kollektivt. Jag vet vad ni säger, ni som bor i den här stan, om biljettsystem och annat, men jag bara gör´t! För miljöns skull. Och för min hälsas skull. Som sagt - de hänger ihop miljön och hälsan! Vågar du hänga på utmaningen? Det kommer en bonus också, den kanske kan vara lockande? Som bonus (en idé jag har snott av en av mina klubbkamrater i Sveriges störsa och, vågar jag säga, bästa löparklubb: Lonesome runners!) tänker jag att varje km´s transport av egen kraft jag gör under kommande månad genererar 5:- in på "nyalöpardojjorkontot". För varje km med buss/spårvagn sätter jag in 2,50:-. 

Det kan sluta med att pengarna inte alls ska gå till nya skor till mig. De kanske ska gå till något hälsosamt välgörande? Har du någon idé? Berätta gärna! Och antar du månadens hälso- och miljöutmaning? Berätta gärna!

Med en plantar fasciit som förvisso behöver nya skor ger jag mig ut i novembermörkret för både mijöns och hälsans skull. DET är att hälsa mera™, eller hur?

Malin L

Ps. Bara utformningen av lådorna... min make trodde jag kom hem från posten med två lådor vin! Ds.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.