Omtagning: träna lättare!

Hälsa mera

Jag hoppas att jag har mitt livs form framför mig. Jag vet att jag inte är i den formen just nu... Det började med en tight muskel i början av sommaren, som jag tog mig genom mitt första maraton med. Det hela löpte på bra (OBS! vitsigheten;-), med rehabträning, lång självpåtagen ledighet, härliga rundor med siktet inställt på Lidingöloppet... En häl som började bråka... plantar fasciit (till vardags kallar nog de flesta av oss det lite slarvigt för hälsporre), halvslarvig rehab med tankar på att "det kan jag göra sen" och "det läker nog sig själv" och väldigt, väldigt, väldigt mycket jobb. Väldigt, väldigt, väldigt roligt jobb! Och jodå, kunskap om hur jag lever på mest hälsosamma sätt har jag ju, min hälsa är A o O för att livet ska funka. Det spelar ingen roll hur mycket kunskap jag har om jag inte agerar utifrån den. En teori är inte mycket värt, förrän den omsätts till praktik...

Något Lidingölopp blev det inte och hälen blev inte bättre. Jag kände mig i sämre fysisk form än jag har gjord på väldigt länge och visst innerst inne att jag behövde sansa mig lite, när det gällde träning och när det gällde jobb. Men körde på ett tag till, enligt den välbekanta "jagskabara-principen". Du vet vad jag menar va? Jag körde på tills jag kom på att den där fysiska svagheten jag kände förmodligen har sin grund i allt jobbande och allt slarv med pausande. Så här sitter jag nu, tillbaks på ruta 1, på en balansboll och gör världens till synes enklaste övning. Men ärligt talat: just här, just nu är det den kontrollen på min kropp jag behöver. Kunna lyfta ena benet utan att rasa omkull eller behöva luta mig åt sidan. Hitta tillbaka till den inre kontrollen, de inre musklerna och den där mentala kraften att sätta fart snart igen. För det vet jag att jag kommer att göra. Vi har världen grej på gång nämligen, Malin O och jag!

Jag gör en omstart just nu, säljer vasaloppssstartplats, tankar kraft, energi och både fysisk och mental kontroll. Längtar till den 25/11 då vi har releasefest för det vi har jobbat med under hösten... Jag ser också fram emot att mina enkla, svåra rehabövningar (bollen, mängder med vadstretch m.m.) ska ta mig vidare så att jag en vacker dag ultralöper mig genom livet. Hälsar på mig själv igen, helt enkelt! 

Undrar: har du gjort nån omtagning för din hälsa? Vad gjorde du då?

Malin L

PS. missa inte Malin O:s blogginlägg imorgon, Äg din... 

PPS. missa inte vår releasfest den 25/11! 

mer om det där med skador och att både dansa och pausa:

hälsa-som-du-behöver

laser-och-löparkonst

blogg/gasa-bromsa

try-it-youll-it

ärlighet

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.