påminnelse om hälsa

Hälsa mera

Tycker du också att det är svårt att komma ihåg att genomföra alla de där hälsosamma föresatserna du har? Du är inte ensam! Varken om att glömma eller ha föresatser.

Just nu rehabar jag ju min plantar fasciit (känns riktigt segt just nu, jag vill bara springa!) och ska bland annat stretcha min yttre vadmuskel, Gastrocnemius. Den muskeln fäster under hälen och ovanför knät, på båda sidorna av lårbenet. En oerhört viktig muskel när vi går, springer, studsar och det gör vi ju ofta. Kanske inte studsar, men går. Och i mitt fall; springer. Eller sprang...

Den här muskeln ska jag just nu stretcha 5 ggr om dagen. I 5 minuter varje gång. Tror du fattar: hur kul är det egentligen? Hur troligt är det att jag gladeligen traskar iväg till närmsta trappa för att kunna dra ut muskeln ordentligt? Nja. Inte självmant i alla fall. Jag behöver påminnelser om det här, dels glömmer jag och dels finns det så himla många "jag ska bara" och " om en stund" att ta till, men ju fler såna riktigt dåliga ursäkter jag tar till desto längre dröjer det innan jag kan springa igen. 

Så jag gör som Skalman: fixar till min egen mat och sov-klocka! Sätter larmet på tider under dagen som jag vet att jag inte sitter i möte eller instruerar på. Även om jag fortfarande kan tänka att jag ska bara först, så är det svårare när jag faktiskt får den där signalen i telefonen. Jag har till och med valt olika låtar/signaler för olika tidpunkter och olika ändamål, det blir i alla fall lite roligare då;-) 

Hur kommer du ihåg att hälsa mera™? Har du nåt bättre förslag än min mat och sov-klocka tar jag tacksamt emot tips!

Malin L
som har skrivit massor om löpning, sök gärna på bloggen. Här är några av inläggen:

Hälsa med små steg

Skynda långsamt

Long Slow Distance
 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.