Sätt färg på blue monday med rätt mindset!

blue monday, mindset, Main Lundskog, Hälsa mera

Blue monday, årets gråaste dag

Det är tydligen årets gråaste, eller kanske till och med svartaste, dag idag: blue monday.  Tredje måndagen på året, det är då vi hänger mest läpp på grund av orsaker som att vi redan har misslyckats med våra nyårslöften, julen med mys och ledighet är över och vi har dåligt med pengar. Det har visst också något med vädret och låga motivationsnivåer att göra . Jo, det finns uträkningar! Och jag var ovanligt seg i morse, så ... kanske? 

Sätt färg på en trist dag med rätt mindset

Nej, jag tror inte det. Faktiskt. Jag är helt säker på att det kommer både värre och bättre dagar än den här dagen i år och jag är också övertygad om att vi har ett val - hur vill vi att dagen ska bli? Jag tror så mycket på det här valet att jag varje dag bestämmer mig för vilka eller vilket mina ledord är, var på en tiogradig skala jag är nöjd med att vara och vilket mindset jag vill ta mig an dagen med. Det funkar! Jag förstår om det låter jättekonstigt för dig som inte har testat. Att bestämma sig för ett mindset kräver också sin träning, precis som alla andra beteenden. Och faktiskt även känslor. Det mesta går att träna sig till om en inte har talang för det, bara en vet varför och hur. Det går att sätta färg på en grå dag!

Min morgonrutin för rätt mindset

-> Jag börjar (nästan) varje morgon med att sträcka på mig för att det är så himla skönt att göra det. Känna in dagsformen för att veta vad jag har att utgå ifrån.

-> Därefter bestämmer jag mig för vilken inställning som känns skön och som kommer att hjälpa mig just idag. Idag till exempel valde jag lätthet. Lätthet för att jag skulle kunna säga till mig själv "hur svårt kan det vara" eftersom dels kände mig seg och dels hade och har en del jobbiga puckar att ta hand om. Skrev om det här på Instagram imorse, kolla gärna där (länk till Instagramposten här), så ser du vad sköna grejer några av mina följare där har som sitt mindset idag. Bara det gör att en piggnar till!  

-> Ibland skriver jag om vad jag känner och hur jag mår och kommer genom skrivprocessen fram till vad det är jag behöver. Det tar lite mer tid och det tålamodet har jag inte varje dag även om det är grymt skönt när jag är inne i en period då jag skriver. Kanske dags igen? 

-> Så ler jag, dricker kaffe och låter dagen komma, på med mobil, kolla mail, ut och röra på mig och med en skön reminder i bakhuvudet "Lätthet, Malin. Lätthet!" kör jag. 

Tips! Det här kan du börja med precis när som helst. Som nu till exempel! Vill du tro på det här, men tvekar - börja istället med att skaffa dig ett mentalt rum, som jag skrev om för en vecka sedan i blogginlägget Mental avslappning - tips på träning 

Expressen - hälsoliv skriver såhär om hur du fixar blue monday på ett bra sätt och googlar du uttrycket blue monday får du triljoner tips till. Mitt tips är kort och gott: sätt färg genom rätt mindset. Det funkar varje dag, hela året. Hur svårt kan det vara, liksom?!

Ses snart igen!

HEJA HEJA DIG sålänge!
//Malin

Comments

Permalink

Ja det är viktigt att ha rätt inställning. Det är så lätt att sjunka ner i tråkigt tänk med böjd rygg. Men det är lättare att tänka positivt än vad man tror. Själv startar jag måndagen med en kopp champagnete. För varför inte?😉

In reply to by Nathalie Sjögren

Permalink

Champagne-te! Låter ju galet gott. Aldrig testat - tack för tips :-) 

//Malin

and the world will smile with You! Tack snälla för superhärlig kommentar - den gör skillnad!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.