Så mycket bättre!

Hälsa mera

Mod och koll på var du är - ungefär det krävs för att utvecklas och bli så mycket bättre. Ja, det hjälper om du själv eller någon annan kompetent person talar om vad du behöver göra för att utvecklas också. Helst till det bättre, även om du är bra som du är... Eftersom jag mer än gärna springer och dessutom jobbar med att peppa andra att springa och hitta löparglädje är det inte så dumt att jag vet att jag föregår med gott exempel, eller hur? Det goda exemplet behöver inte innebära snabbast i stan, eller längsta distansen tycker jag. Det räcker med grym teknik, god kunskap om konditionsträning och fysiologi och ett glatt humör. Ja, ungefär så i alla fall:-) Därför tog jag min kunskap och mitt glada humör med mig till Salming Concept Store i Sisjön och hoppade upp på löpbandet iklädd endast hur många reflexer som helst... och lite kläder. Det är värt att göra en löpanalys bara för att få ses sig själv som en springande streckgubbe på storbildskärm, hur coolt som helst! Men, det blir man kanske inte så mycket bättre av? Det man blir bättre av är ju analysen som kommer efter en stunds springande på bandet. Vilken analys!

Steg/minut, steglängd, kontakttid, flygtid i olika hastigheter är bara början... Överkroppens lutning ur olika vinklar, vinkel i armbågsled, armbågs- och handrörelse, höftrörelser ur olika perspektiv; upp och ner, sida till sida, lutning, rotation, vinkel i knäled, supination/pronation, fotisättning, fotvinkel, fotrörelse är en fortsättning. Allt sett från olika håll, ur olika vinklar och med hänsyn till olika hastigheter. Som om det räcker med det?! Du får ut jättefina bilder med dina rörelser i olika hastigheter (jo, det händer grejer när farten ökar, kroppen brukar vara med på galoppen!) och du får dessutom hjälpa att förstå de fina bilderna. Dessutom ser du hur din rörelse ser ut jämfört med en elitlöpares. Ibland blir man alldeles jätteglad och ibland ser man att det finns viss utvecklingspotential... Äh - det finns alltid utvecklingspotential och det är ju just därför du vill göra en analys. För även du (och jag) som är helt vanliga motionärer har glädje av att hitta en löpteknik som hjälper oss att springa snällt mot vår kropp. Vi, i alla fall jag, vill kunna fortsätta springa resten av livet utan onda knän, vader eller höfter. Därför är det superbra att göra (minst) en uppföljning på första analysen, så att du får ett kvitto på din utveckling.

Det fick jag! Så mycket bättre! De tipsen jag fick efter min första analys var inte ett dugg krångliga att genomföra och de gav grymt resultat. Jag har ökat stegfrekvensen och kortat kontakttiden, vilket gör att jag springer lättare och inte "dunsar" så mycket, jag har fått nytta av mina sätesmuskler på ett mycket effektivare sätt, tack vare att jag har skjutit fram höften och också jobbar mer effektivt med min benrörelse (hjulet) och jag har stabiliserat bäckenet så att jag inte vickar på höfterna som om det vore dansgolvet jag är ute på och inte i löparspåren. Det sparar mina höfter. Och utsida knän. Nej, jag var inte en usel löpare från början, jag var till och med ganska bra. Men bra kan bli bättre. Så mycket bättre! Precis som hälsa kan bli hälsa mera™. Jodå, jag har grejer att jobba vidare med, som att vinkla in mina fötter lite. Det där med lite är inte dumt alls. Jag hade inte gillat att bli helt omstöpt, herrenaddå - har ändå banat in ett rörelsemönster i över 40 år... Fick testa att springa med den lilla förändringen och jädrar alltså! Små små förändringar kan verkligen ge stora resultat. Första gången jag gjorde analysen var jag skitnervös. Tänk om jag inte KAN springa? Andra gången var det lite pirrigt, men också spännande att se om jag hade utvecklats. Nu? Jag längtar till min tredje analys! Nåt att ge dig själv i julklapp? Eller någon annan som också vill bli så mycket bättre? För vet du vad? De har JULKLAPPSSPECIALARE FRAM TILL JULAFTON. Kolla här: Julklappserbjudande Här hittar du info om Salmings RunLAB: Salmings runLAB

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.