Sex anledningar att älska lagsport 

sex anledningar att älska lagsport, gästblogg, Hälsa mera

Sex anledningar att älska lagsport 

Sex anledningar att älska lagsport - så här skriver gästbloggare Sanna Hagström om det: 

Det är tisdag eftermiddag och jag är på väg hem från jobbet. Jag är så trött och ringarna under mina ögon blir allt större. Det enda jag kan tänka på är att jag vill krypa ner i soffan och sova. Jag skriver ett inlägg på min privata instagramprofil.

 

” Idag är inte världens bästa dag. Men jag vill bara berätta att det är okej att inte alltid vara okej”.

 

Jag fortsätter hemåt och förmodligen äter jag middag och vilar innan jag beger mig igen. Jag tror att jag hann vara hemma i cirka två timmar. Inte mycket mer i alla fall. Det enda jag tänker är ”du vet att du kommer att bli mycket piggare och på bättre humör om du går på fotbollsträningen”. Det är en av anledningar till varför jag bestämmer mig för att gå på träningen. Detta trots min konstanta trötthet samtidigt som jag vet att jag är hemma runt elva ikväll. Det är sent, speciellt med tanke på att jag ska upp innan sju dagen efter. Och jag som är så beroende av min sömn… 

 

Träningen pågår i två timmar. Vi börjar med 30 minuters fysträning för att sedan ägna resterande tid  till att spela fotboll. Det är tungt, men otroligt roligt. Under träningen blir jag påmind om varför jag åker hit i stort sett varje tisdag. Men det är i efterhand den riktiga belöningen kommer. Jag känner mig nästan som en ny människa. Och jag vet att jag har (minst) sex anledningar att älska lagsport. Här kommer de:

 

Mina sex anledningar till varför jag aldrig skulle välja bort lagsport:

  1. Det är större chans att träningen blir av
  2. Det är enklare att komma iväg om du har en avsatt tid med ett helt lag
  3. Det är en social aktivitet
  4. Det rensar hjärnan 
  5. Du får frisk luft 
  6. Det utsöndrar endorfiner och ökar välmåendet 
sex anledningar att älska lagsport, gästblogg, Hälsa mera
Ångrar aldrig ett träningspass med laget!

Nu vill jag att du funderar ut dina sex anledningar att älska lagsport, individuell träning, löpning, yoga, styrketräning eller vad det nu må vara. 

 

(Texten är skriven i nutid men beskriver en händelse från 2016). 

 

Med kärlek,

Sanna Hagström som du hittar på Holistic Health by Sanna

Malin hälsar: kommentera gärna med dina anledningar till träning. Så spännande! Jag är ju en (före detta?) fotbollstjej, så förstår precis grejen med att ha kompisar att ha kul med under träningen. Och att ha en boll att jaga ... Samtidigt som jag älskar ensamlöpning för att få energi, rensa huvudet, hitta lugn. Det här är supersännande! Som sagt kommentera gärna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.