Siljan bjuder på löpning med dopp

Malin Lundskog bastu löpning vinterbad

Lever livet som jag vill
Jag leder ju kursen Glad Fri Stark på Masesgården den här veckan och har det ungefär hur bra som helst. Gör precis det där jag vill göra: leder workshop och träningspass, träffar nya spännande människor, äter makalöst god mat, springer, bastar och badar. Och jobbar: bloggar, har telefon- och webbmöten, planerar boksläpp och föreläsningar. Ja, allt sådant där som är mitt liv. Ett liv jag tycker väldigt mycket om. För det mesta ... Som idag! Idag tycker jag extra mycket om att jag vet vad jag tycker om. Att jag har tillåtit mig själv att tänka till, lyssna in och reflektera över vad jag vill leva för liv. Där jag gärna inspireras av andra, men låter magkänslan vara med på ett stort hörn. Magkänslan säger mig att en dag som idag vill jag ha mer av i mitt liv! 

Eld, löpning, bastu och bad
Vet du vad jag har gjort idag? Ja, rubriken kanske avslöjar alldeles för mycket, men ändå: förutom morgonpromenaden och den helt fantastiska frukosten (mer om den en annan dag), kursledandet av Glad Fri Stark med ett himla härligt gäng så har jag eldat igång värmen i en bastu nere vid Siljan, sprungit under den timme det tog att få upp värmen och sedan badat i både bastu och sjön. Det här är tamejtusan ett av de allra bästa sätten att tillbringa en dag med. 

Bor en på Masesgården har en fri tillgång till den här bastun. Nu snackar vi lyx delux! En bastu. Vid en sjö. Med ved som är huggen och klar och tidningspapper som ligger och väntar på att eldas. Vad ska en kvinna göra liksom, annat än att fånga dagen, utnyttja tillfället och njuta skiten ur det hela? Minus åtta grader i luften, plus åttio grader i bastun och om jag ska tro den iskalla termometern minus två grader i Siljan. Jag älskar det! 

vinterbad Siljan Malin Lundskog
termometern fryser i sitt vinterbad

Min basturitual
Såhär gör jag när jag kombinerar spring, bastu och dopp: jag drar igång värmen i bastun, springer mig själv varm samtidigt som bastun eldar sig varm, hoppar naken i sjön efter att vara varm efter löprundan och landar i bastun. När jag är svettig och go igen hoppar jag i sjön, sedan bastar jag badar, bastar, badar och är det kallt som idag drar jag på mig bastu-uppvärmda kläder efter sista doppet i sjön.

Ja, nakendopp är att föredra. Dels är det mycket skönare att bada naken tycker jag, men just när det är kallt som idag kyler badkläder ner onödigt mycket. Däremot kör jag gärna med mössa på huvudet eftersom det är där all värme sticker ut först och att doppa huvudet i minusgrader är ... kallt! Det finns de som gör det året runt. Jag gör det när jag får riktig feeling och det fick jag inte idag. 

Och sedan levde jag lycklig hela dagen ... 

vinterbadare Malin Lundskog Siljan
En blir glad av vinterbad

Vinterbad har jag bloggat om ganska nyss, missade du det kommer kan du klicka här: Hett med vinterbad

PS. Det blir fler sådana här dagar framåt försommaren, då jag åker tillbaka till Masesgården och leder kursen Glad Fri Stark igen. Det ser jag fram emot! Håll utkik på bloggen om du vill hänga med. Det är en lisa för både kropp, knopp och själ. 

PPS. Häng med på uppdateringarna på bloggen via Bloglovin´ 

 

 

 

Comments

ha ha - det var ju kul att du gillade rubriken.

(jag gillar kaffe, men under veckan på Masesgården är det galet goda örttéer för hela slanten)

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.