Skamliga mål

Hälsa mera

Det finns en vits med att ha mål i livet och vara på väg någonstans. Vi är många som kan allt om att sätta smarta mål och som vet att det inte är gjort i en handvändning, det där med att skapa nya rutiner. Vad är det då som gör att vi ger upp på vägen? Jo, vi har ingen skam i kroppen...

När vi sätter mål och gör en plan för att nå det målet glömmer vi av att det kommer dagar när vi inte kan, orkar eller vill göra det som ingår i vår plan för att ta oss mot vårt mål. är vi gjorde den planen trodde vi nämligen att vi behövde gå all in för att nå det och är rent ut sagt skittaskiga mot oss själva när vi inte lyckas nå vårt mål. DÅ är det lättare gjort än sagt att lägga ner och strunta i det hela.

Sätt ett skammål!
För att du ska fatta att du är bra! För att även det lilla steget framåt är värdefullt! För att den dagliga lilla förändringen ger mer i slutändan än det mer sällan återkommande jätteklivet! Sätt ett riktigt skamligt mål och ha det som utväg de dagar då du inte alls kan, vill eller orkar göra de stordåd du egentligen vill göra för att ta dig vidare och känna dig duktig. SÄtt ett mål som är så lätt att nå att det kanske till och med är pinsamt. Det är inte meningslöst att ta små myrsteg i rätt riktning, det är ett sätt att skapa rutin - för vi vet ju allihop att rutiner skapas genom upprepning - det har inget med storlek på upprepningen att göra. 

Skäms inte för ditt skamliga mål. Var stolt över det! Och kolla in filmen där jag pratar mer om det (klippet i det här inlägget)

(på bloggen finns mängder med mål-inlägg, sök så finner du...)

Så tänker jag, vad tycker du om det? 

Heja heja!

Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.