Skriva - en hälsosam rutin

Hälsa mera

Varje morgon innan jag gör något annat (än att dricka kaffe) skriver jag. Inte på en storslagen roman eller en übersmart bok om hälsa, utan om mina egna tankar och känslor. En rutin som är lika viktig för min hälsa som att träna. Äta bra. Sova gott. Skratta. Jag ska berätta varför: 

Skrivandet hjälper mig att reda ut tankar, hitta rätt fokus och komma underfund med vad jag känner. Ibland känner jag oro och har ingen aning om varför förrän jag sätter ord på känslorna och får lite ordning på dem. Det gör det enklare att bestämma mig för om jag behöver oroa mig och vad jag i så fall kan göra åt det hela. Ibland vet jag inte riktigt vilka arbetsuppgifter jag ska fokusera på. De är ju så många. Så mycket. Så... överväldigande. Skrivprocessen hjölper mig här också. Ibland hjälper skrivandet mig att ta reda på vad jag definitvt ska göra mer av, eftersom det får mig att må så himla bra. Skrivandet get mig inte så många möjligheter att komma undan när jag egentligen skulle vilja skylla på att jag inte gör vissa saker för att jag inte har tid, för att någon annan står i vägen, för att det inte är läge just nu, för att jag vill göra det så perfekt att det inte är någon idé och alla andra påhittade ursäkter du kan tänka dig. Skrivprocessen tar mig förbi de ursäkterna.

Precis som allt annat jag gör för att gynna min hälsa är det här skrivandet en process som pågår hela tiden, inte ett projekt med en tydlig början och slut, som jag sedan kan släppa. Jag hoppas verkligen att det här blir en vana som jag inte ruckar på oavsett om resten av livet blir sådär mycket du vet. Så gör jag med träningen - den fortsätter att få utrymme varje dag även om det hade varit väldigt enkelt att skylla på att jag inte har tid. På att det inte är läge just nu, för att det inte blir det mest perfekta passet och så vidare. 

Vill du veta mer om skrivprocessen är du självklart jättevälkommen att höra av dig. Den ingår som en del i min kurs Glad Fri Stark - för livet och är sådär jobbigt effektiv för att hitta hälsosamma rutiner och strukturer i den alldeles vanliga vardagen. Jag har själv lärt mig den på utbildningen Extended Freedom Academy - ett fenomenalt program för dig som driver/vill driva eget företag med webbifierade tjänster. 

PS. den härliga bilden har jag lånat av författartips.se

Vi hörs och ses!

Malin

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.