Sluta krångla!

Hälsa mera

Varje steg räknas. Det kan till och med vara så att de små, korta, enkla stegen räknas mer i det långa loppet - så ta dem. Krångla inte till det med jättekliv eller specialsteg när du vill förbättra något. Strunta i krångliga dieter och alldeles för utmanande träningsupplägg. Oavsett om du vill gå från good till great eller har kniven mot strupen och måste åstadkomma förbättring är mitt allra hetaste tips att ta små, korta, enkla steg. Ja, de kan gott vara skämsigt enkla att ta, för handlar det om att skapa en ny vana genom att byta ut ett beteende mot ett annat så krävs det mängder av repetitioner. 

Ja, du vet säkert hur det är med de storslagna planerna - de har en tendens att rinna ut bland vardagens alldeles för många måsten och för få timmar. Mycket av det beror på att planerna är just storslagna. De är så storslagna att vi inte ser att det faktiskt räcker att ta små steg för att komma närmare det där åtråvärda. Tar du jättekliv hänger hjärnan inte med i svängarna, den strävar hela tiden tillbaka till det gamla trygga och invanda beteendet och råkar du ta ett jättekliv åt fel håll är det ju ganska lång väg tillbaka igen. Nöjer du dig med små steg framåt hinner hjärnan vänja sig. Tack vare små, enkla steg som du tar ofta kan du till och med lura hjärnan! Den märker inte ens att du håller med någon förbättring, den märker inte de små skiftningarna och tror att den vilar tryggt i en gammal vana.

Och du: om du tar ett litet, kort steg åt fel håll är det inte alls långt tillbaka igen. Kom ihåg: myrsteg är också steg! Ett litet steg varje dag betyder massor i det långa loppet och just du har precis det som behövs för att du ska lyckas. Men det tar vi i nästa inlägg. Häng med! 

Lär mer om skäms-mål här: Skamliga mål 

Läs mer om det kluriga med att gå från okej till superb här: från good till great

No more krångel!
(och mer om att du redan har allt du behöver i nästa nlägg)

Ses o hörs!

Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.