Smart med vardagsmotion. Och att synas när du motionerar dig i mörkret

Malin Lundskog smart in the dark

Att röra på sig var dag och att synas när du motionerar - krångligare än så behöver det inte vara att vara hälsosamt smart. Idag tipsar jag om vardagsmotion hos Smart In The Dark och passar på att berätta även för dig som läser min blogg hur lätt du kan göra det för dig: 

Jag blev intervjuad av Ann-sofie som har skapat de snygga (ja, det är sant!) reflexerna eftersom hon vet att det här är en årstid som gör det motigt för många att ta sig ut och röra på sig. Intervjun handlade alltså om hur du hittar motivationen att motionera under hösten och vintern. Så här gick vårt samtal, som började med min smarta (?) kommentar: 

Enklast är att bara göra det!

VArdagsmotionera tillräckligt ofta så är det tills lut en vana som du inte ens funderar över att du gör, säger malin Lundskog som driver Hälsa mera. Gör det enkelt för dig, ibland är det bästa så enkelt att vi inte tror att det är någon mening med det, men när det gäller motion är det verkligen många bäckar små som ger de stora resultaten i slutändan. Det finns inga andra genvägar än att ta omvägar. 

Enkla tips för motion var dag är:

  • välj trappor istället för hiss
  • gå av bussen en eller flera hållplatser för tidigt och gå resten av vägen
  • Har du möjlighet att transportmotionera - gör det!

Självklart går det att hitta ursäkter som gör att du inte tycker eller tror att det är möjligt, men ofta än du tror är det faktiskt möjligt. Under den här mörkare årstiden finns det ju mängder med pann- och cykellampor som lyser upp jättebra och både bra och snygga reflexer så att du inte bara ser utan och syns. Det är ju smart!

Om mörkret skrämmer dig, eller om dina ursäkter är väldigt effektiva, är det bra att skaffa sig en vardagsmotionskompis. Bestäm tid och kör och gör. TIllsmammans. Mörkret är sällan lika mörkt om man är fler och dessutom är det krångligare att ta sig ur en date med någon annan än om du har bestämt träff med dig själv. 

Ja, det är jobbigt att skaffa sig nya vanor, men det blir inte lättare av att du väntar till sen. Börja nu och mitt tips för att få till vardagsmotion som en vana är att berömma dig själv och fira varenda liten framgång. Varenda promenad är värd uppmärksamhet! Och dessutom underlättar det om du vet varför du ska ut och motionera. Med en anledning som känns rätt i magen är det lättare att ge sig ut. 

promenad smart in the dark


 

Ja, så lät det när jag blev intervjuad av Smart In The Dark. Du hittar de snygga reflexerna om du klickar på länken. Ut och njut! Krångla inte till det mer än så, men se till att synas där ute!

(Nej, inlägget är inte sponsrat, då hade jag sagt det. Jag gillar reflexerna helt enkelt. Och jag gillar att vara ute och röra på mig. Så himla nöjd över mitt beslut i början av året om att inte få lov att ta bilen om det går snabbare än 20 minuter att ta mig dit jag ska med gång/löpning/cykel. Det beslutet kan du läsa mer om här: 30 dagar börjar nu!

Comments

Permalink

Transportmotionera - åh, tack, äntligen ett ord för den främsta typen av motion jag ägnar mig åt! Cyklar överallt (e-som vi sålde bilen för ett antal år sedan) och är tidsoptimist så jag cyklar alltid snabbt som en gnu. :-)

Permalink

Jag gör ju inte så mkt transportmotion men jag älskar smart in the darks produkter. Varje år säger jag att jag ska köpa till min syster i julklapp och hittills har det inte blivit så. Kanske i år ...

Permalink

Kanske? Säker på att hon är värd att synas;-) Kör o gör Dorotea. Och önska syrran god jul!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.