Snöänglar får mig att må bra

snöänglar, HÄLsa mera, välbefinnande, Malin Lundskog

Snöänglar - vilket hälsopiller!

Snöänglar får mig verkligen att må bra! Känslan av att strunta i att jag blir kall, blöt och att det kanske är ganska crazy ändå; att en medelålders kvinna slänger sig på marken och gör snöänglar - den känslan går inte av för hackor. Den känslan är hälsosam som sjutton. Den ger ett välbefinnande av allra högsta klass. Och så enkelt att åstadkomma. När det är snö, vill säga ... För det är ju inte varje dag, varje vinter som möjligheten bjuds i Göteborg.

Veckans pose

Veckans pose på bloggen, för att samla ihop veckan som har gått och peppa inför nästa blir solklart snöänglar. Jag tror det har med friheten i rörelsen att göra. Friheten av at släppa kontrollen och bara göra. Bara vara. Och att en höjer armarna ovanför huvudet i en gest som liknar en segergest. Du vet, som powerposen v-tecknet (läs om v-tecknet här). 

snöänglar, glädje, hälsa, Malin Lundskog, Hälsa mera
DEN känslan ...

Självklart kan du göra änglar höstlöv, gröngräs och på stranden också. Men nu är det vinter och till och med i Göteborg finns det på sina ställen tillräckligt med snö för att göra sig en ängel eller två i snön. Lika bra att passa på. Särskilt när det är något som får mig att må så bra. 

Enkelt. Funktionellt.

Som i så många andra sammanhang är det det enkla som är grejen. Det enkla i att slänga sig ner på marken och snöänglar, det är lätt att tro att det är för enkelt för att fylla någon funktion. Men - det är ofta det enkla som är grejen. Det som känns gott där inne i magen. Och visst är det det magkänslesköna som gör att vi mår bra? Det som vi innerst innan vet att att vi gillar, men ofta låter blir att göra för att någon form av vuxenhet eller jante kommer i vägen. Kan vi inte bara bestämma att vi går på magkänsla? För vi vet ju. 

Så tänker jag. Mer magkänsla. Fler snöänglar. Vad tänker du om det?

Ses snart igen,

tills dess: HEJA DIG!
//Malin

PS. Vill du ha ett hejarop i mailkorgen? Klicka på länken Ja tack, jag vill ha HEJA! , så kommer det med oregelbunden hälsosamhet ett sådant.

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.