TACKSAMHET - träningstips för en hälsosam känsla

tacksamhet, natur, hälsa, kanada-gås, Malin Lundskog

Inlägget innehåller sponsrad länk till Bokus där du hittar min nya bok GLAD FRi STARK - andledningen till att det är så enkelt att vara tacksam för mig idag

Det är hälsosamt att känna tacksamhet
Att känna tacksamhet är en hälsofaktor att räkna med. Det har visat sig att vi som är tacksamma över livet, människor vi har omkring oss och sådant vi gör och upplever, vi är lyckligare än de som inte är tacksamma. Lycka är hälsosamt! Tacksamhet går att träna, men ibland kommer den lätt som en plätt. Som idag!

Så här tränar du dig tacksam: 

 • Skriv ner (minst) tre saker varje dag som du är tacksam över. Kommer du inte på något? Fortsätt leta och börja med sådant du kanske inte ens tänker på, som att du har tak över huvudet.
 • Var här och nu. Och hur enkelt är det tänker du? Träna! För mig är havet bästa stället att bara vara på (varför det nu kallas för att "bara" vara. Det är ju inte alls bara?)
 • Let go! Sådant du irriterar och stör dig på tar kraft och energi från sådant du kan njuta av, så tala om för dig själv att att du ska släppa det. 
 • Tala om för andra att du är tacksam över att de finns. Ring, sms:a, maila eller säg det när ni ses - winwin för alla: du får träna på att vara tacksam och uppmärksamma positiva saker och de som får din tacksamhet blir glada. 
 • Ut och njut! Alltså, på riktigt: att vara ute i naturen öppnar våra sinnen för allt det där som är magiskt omkring oss. Värt att träna på!
 • Minns även det som inte är så härligt. Det är lättare att uppskatta och vara tacksam över det du har om du återupplever jobbiga och tunga stunder. 
 • Le! Och världen ler tillbaka. Le mot dig själv och le mot andra, även de som verkar jättegriniga. De kanske mest av alla behöver en härligt leende du just nu? Genom att le triggar du om inte annat igång dina egna lyckorhormoner. 
 • Gå på jakt efter saker som gör dig glad, det blir välrdens skattjakt och du tränar upp din förmåga att hitta sådant som gör dig lycklig. 
 • Umgås! Umgås med de du tycker om. På riktigt. 

Idag är det lätt att vara tacksam
Apropå att umgås, så ska jag gå all in på det idag. Släpper min bok GLAD FRi STARK och är så oerhört tacksam över att göra det. Över att jag har människor i min omgivning som vill fira min bokrelease med mig och över att få umgås med dem. Över att ha ett förlag som tror på mig. Över att ha människor omkring mig som litar på att det jag gör är bra. (Tacksam under en smula press kanske är en bättre benämning när jag tänker efter? Men: väljer att fokusera på tacksamheten idag!) 

Att umgås är för övrigt en av de hälsosamma framgångsformler jag skriver om i boken. Känns fint att leva som jag lär! 

Mer om boksläppet imorgon - nu tänker jag njuta för fullt!

Du som inte kan eller vill vara med på min bokrelease och ändå vill ha boken - du hittar den på Bokus om du inte hittar mig.
 

tacksamhet, glad fri stark, författare, Mallin Lundskog

Skaffa dig en finfin lördag och samla på dig tacksamhet, det är hälsosamt så att det står härliga till!

Ses snart igen!
//Malin

Comments

Permalink

Men tiden... Jag fick prioritera återhämtning och kravlöst liv. Blev en blöt geocache-promenad med man, son och katt istället. :)

In reply to by Löpar-Åsa

Permalink

Bra prioriterat av dig! Vill du kan du få special-leverans till jobbet ;-) 

Vila o geocacha o gör det du behöver! 

KRAM o heja dig!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.