Tillsammans för hälsans skull. Mina fem bästa tips på umgänge!

padeltennis, umgas, tillsammans, Malin Lundskog

inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bokus

Umgås
Det är inte bara för att det är kul som umgänge är viktigt. Det är ta mig tusan livsviktigt att umgås med folk. Umgänge slår gröna smoothies och tuffa träningsprogram alla dagar iv veckan. Att vara tillsammans, bli sedd, se, kramas och hänga - det är tidernas hälsokur det. Att det är roligt att umgås med dem du tycker om gör det ännu mer värt!

Jo, studier visar att brist på mänskligt umgänge (alltså sociala medier i alla ära - men lägg bort telefonen och datorn och umgås!) gör oss sjuka på olika sätt. Dessutom blir vi mindre empatiska av att inte ses och bli sedda på riktigt och visst behöver världen medkännande medmänniskor?!

Mina fem bästa tips på olika sätt att umgås just nu:

  • träna tillsammans!
  • gå en promenad tillsammans!
  • ta en gammal hederlig fika!
  • spela spel ("riktiga" spel)!
  • baka och/eller laga mat tillsammans!

Svårare än så är det inte. Ursäkta dig inte med att du inte har tid för din familj, dina vänner eller dina bekanta - du behöver dem. De behöver dig! Gör saker tillsammans som du kanske ändå hade gjort (tränat, lagat mat) och bjud dig själv på tid för fika och spel. Till exempel - du kan säkert komma på fler sätt än de här - de är mina fem favorit-tips just nu. 

Jag skriver mer om att umgås i GLAD FRi STARK
Att umgås är en av The Magic Five - mina framgångsformler för ett hälsosamt liv med sänkta axlar och gott samvete. Du hittar den hos mig (om du vill ha signerat ex) eller här: GLAD FRi STARK

Idag har jag varit på äventyr tillsammans med alldeles fantastiska människor: åtta göteborgska padelspelare drog till Trollhättan och spelade match mor åtta trollhätte-padelspelare.Wow! Så roligt vi har haft. Vi känner inte varandra jättebra, men du vet - ibland räcker det att man har ett gemensamt intresse att utgå ifrån, för att umgänget ska flyta på och man ska trivas tillsammans. Vi trivdes ihop.

Ja, Göteborg vann! Men i det här fallet var inte den stora vinsten att vinna matcherna, det var att vinna energin och glädjen från sköna människor. Räcker långt det. 

Prioriterar du umgänge med andra? Berätta gärna vad du gärna gör tillsammans med dina vänner, din familj och ... vilka du nu umgås med.

Ses snart igen!

HEJA HEJA DIG sålänge!

//Malin

glad fri stark, Malin Lundskog, författare, hälsa

Comments

Permalink

Tack för påminnelse - även om den i långt och mycket är självklar, landar den gott i magen. Jag tänker även länka till den från skolans bra-att-ha-sida.

Jag prioriterar i alla fall stundtals umgänge med andra, så viktigt skaffa impulser utifrån och ett gott sammanhang för att verkligen orka med och även utveckla vardagen.

In reply to by Magnus Blixt

Permalink

Visst är det självklart, som så många av de saker som får oss att må bra. Kanske därför det är alldeles för lätt att prioritera bort - det är så enkelt att vi inte tror att det har något värde?

Länka hur mycket du vill :-) 
//Malin

Permalink

I vår digitala tid tycker jag också att det är viktigt att träffas och bygga relationer ... på olika sätt, precis som du säger. För min del gillar jag extra mycket om kroppen är med på något sätt... oavsett om det gäller dans, beröring, sport eller en promenad.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.