Tisdagstankar om att tycka om sig

Malin Lundskog, tummen upp, hållbar hälsa, tyck om dig, Hälsa mera

Tycka om sig!

Tyck om dig, resten ordnar sig! Det är mitt allra hetaste lifehack och hälsotips alla kategorier och alltid. Tycker du om dig gör du saker som är snälla mot dig själv utan att tänka efter. Du äter sådant som är bra för dig eftersom du bryr dig, du rör på kroppen precis så som du behöver för att må bra och du sover gott på natten eftersom du är tillfreds med dig själv och det du gör. Du omger dig med människor som ger dig kraft, energi och glädje och du vågar ta för dig i livet. Av livet. Eftersom det är ditt! Lätt som en plätt?

Nej, inte alls lätt, även om det i grunden är skitenkelt. Men oj, vad det strider mot uppfostran, normer och vanor. Att tycka om sig själv. Bara sådär? Är det inte lite förmätet? Egotrippat? Vem sjutton tror en att en är om en helt plötsligt börjar le mot sig själv i spegeln och säga "Hey! Du är bra du!" Särskilt om en gör det utan anledning. Utan att ha presterat.

Välj hälsa för att du gillar dig, inte för att du inte gör det ...

Det här tänkte jag på när jag promenerade hem efter att ha tränat en alldeles fantastisk företagsgrupp igår kväll. Promenader är bra för att tänka. Särskilt att tänka utvecklande tankar, den fysiska framåtrörelsen i promenaden skapar framåtrörelse mentalt. It´s a kind of magic! (Den magin kan du för övrigt läsa mer om i min bok GLAD FRi STARK)

Jag tänkte på alla de som tvingar sig att träna, äta hälsosamt och meditera på grund av att de inte gillar sig själva. Det tror fasen det att de satsningarna sällan lyckas. Hur kul kan det var liksom, att pusha sig själv på grund av att en inte gillar sig? Tänk om träningen, ätandet och meditationen är något du gör tack vare att du tycker om dig och bryr dig om dig själv? Nu snackar vi en resa som är mödan värd!

Att tycka om sig behöver inte betyda att det inte behövs en del disciplin mellan varven och att även dagar som idag, när vi göteborgare tittar ut genom fönstret och ser vinden slita i träden och det några centimer höga snöslasktäcket regna bort, genomföra träningen du har tänkt dig. Jag lovar att motivationsgraden är galet mycket högre om du tränar tack vare att du gillar dig än om du tvingar dig att träna på grund av att du inte gillar dig själv. 

tummen upp, hållbar hälsa, Malin Lundskog, Hälsa mera
tummen upp för dig!

Tips för att träna på att tycka om dig: 

  • Le! Le mot dig själv i spegeln, i fönstret, när du tar en selfie (ta en selfie bara för att få se dig le?), le utan att se dig själv. Ett leende lockar fram finfina känslor i kroppen! Som en bonuseffekt smittar du även de som råkar se dig le.

 

  • Skriv ner minst tre saker som du tycker om hos och med dig själv. Varje dag! Svårt för många, men efter en tids träning brukar det lossna. Det kan vara saker som ditt fina leende, din energi, din snygga handstil, din hårfärg eller att du har vattnat blommorna. Keep it simple!

 

  • Be en vän, familjemedlem eller kollega att säga något hen gillar med dig. Det brukar vara lätt att säga fina grejer om någon annan. När du har fått fin feed back, fråga: Va? Vad sa du? Och när de upprepar det som är så bra med dig: sug i dig det! Tacka (men för guds skull: börja inte ursäkta dig. Du är ju bra!)

Lästips, fler som tycker att du ska tycka om dig ...

Tips på läsning för dig som fortfarande tror att du ska bry dig om och tycka om dig själv för att tillfredsställa andra, här är ett superhärligt blogginlägg från Fitness-Fia om att ta hand om dig själv så att du kan ta hand om dig själv: Fitness-Fia om att ta hand om dig 

Tisdagstankar från mig till dig. Kanske på grund av att jag också kommer på mig själv med att fokusera på fel saker, som rynkor, storleken på min rumpa och att jag åt upp alla pepparkakor ... Skönt att ha verktygen som får mig att sätta rätt fokus, ändra mitt mindset och träna mentalt

Ses snart igen hoppas jag!

Tills dess: HEJA HEJA DIG!
//Malin 

 

PS. följ bloggen på Bloglovin´  så att du inte missar fler tankar från mig

Comments

Permalink

Tack för goda råd! Och visst är det viktigt att tycka om sig själv, annars blir livet ofta bara hemskt. Men svårt är det... Hänger ihop en del med mitt inlägg idag: om åldrande.

Permalink

Det är en process att lära sig att tycka om sig själv. Men samtidigt så är det viktigaste att acceptera sig själv. Man måste inte tycka om allt hos sig själv tänker jag. Men att känna att man duger alldeles precis som man är, det är viktigt. Och det är inte lätt i dagens samhälle när alla ska tala om för en, direkt och indirekt, att man inte duger om man inte äter rätt, rör sig rätt och mycket, har rätta kläderna eller ser ut på ett visst sätt. Men vi kämpar på!

med att acceptera är grejen. Jag tänker att när vi accepterar oss, så tycker vi om oss - med allt vad det innebär av för- och nackdelar, mörka och ljusa sidor. 

 

Yepp - vi kämpar på!

//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.