Tjäna på tjuvstart!

Hälsa mera

Hörde just på radion någon som sa att nyårslöften är meningslösa, de är ändå så svåra att hålla. Alltså... det beror väl på den som avlägger löftet? Och på löftet som avläggs? Det är klart att det inte är avgörande att avlägga löften just på nyår, men det är ett så himla bra tillfälle. Det är extremt mycket nystart över nyår och jag vet att Malin O och jag inte är ensamma om att passa på att lova oss själva, och varandra, saker som vi vill förbättra. Det där lilla ordet vill är ganska avgörande för hur troligt det är att du håller dtt löfte. Vill och varför! Varför bestämmer du dig för ett visst löfte? Är det bara för att eller är det för att du har en superbra anledning? Superbra anledningar är superbra! Och vet du redan nu vad du ska lova dig själv kan du lika gärna börja idag. Varför vänta?

Tjuvstarta idag! Det tjänar du på i längden. I alla fall om det handlar om din hälsa, som de allra allra flesta nyårslöftena gör. Mina också! Och Malin O:s. Ett av mina nyårslöften är att rehaba mig i toppform till 2015, vilket innebär att ha tålamod och tålamod är inte min bästa gren... Min rehab handlar om en hälsporre, ett löparknä och (fick jag diagnostiserat av idrottsläkare igår) artros i knät. Jag som ska bli ultralöpare när jag blir stor! Så mitt löfte till mig själv är att rehabträna rejält, testa, känna och inte springa ett enda lopp under 2014 (har visst redan anmält mig till 2, det ena kommer jag att rehablufsa runt, det andra får svägerskan sringa åt mig). 

Jag tjuvstartade redan igår! Knäböj, marklyft och bensparkar samt mängder med stretch. Och  i morse gjorde jag kroppen, knoppen, själen och hunden lyckliga genom en löprunda i skogen. En kort. En långsam. Men ändå; några steg i ett riktning, en tjuvstart jag tjänar på. Och en stretch sin heter duga!

Ibland är det inte alls fusk att tjuvstarta. Tvärtom! Vad kan du tjuvstarta med idag?
Malin L

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.