Träna Gärna Hjärna

Hälsa mera

På söndag avslöjar jag mitt bästa boktips just nu. Redan idag får ni ämnet av mig... ny forskning visar att vi kan träna hjärnan. Mer än vad vi förut har trott. Det gör hjärnan mer formbar och flexibel och den fortsätter att producera nya celler långt längre upp i ålder än vi tidigare trott. Vi kan höja hjärnans kondition genom att medvetet stimulera, utmana, trimma den.

Hjärnan som består av höger och vänster halva, där den vänstra styr den högra och den högra styr den vänstra. Din hjärna som aldrig vilar, det finns alltid aktivitet. Hjärnan minns! Och hjärnan behöver använda en mindre del av sin kapacitet när vi gör saker som vi är vana vid, än när vi lär oss nytt. Men blir bättre och bättre på att lära sig nytt om vi ständigt utsätter den för nya utmaningar. Träning ger, som vanligt, färdigheter.

Så veckans ord och tillika veckans utmaning; TRÄNA GÄRNA HJÄRNA. Mer tips på söndag... och löpande de kommande veckorna.

Njut av härlig fredag vänner. Hälsa hjärna mera!

/Malin O

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.