Träna hårt - vila stenhårt

vila Malin Lundskog

Träna hårt - vila stenhårt
Tränar du hårt får du bättre effekt av träningen om du vilar stenhårt. Och du, jag pratar inte enbart om fysisk träning. Det gäller dina mentala utmaningar också! Även om du inte tränar lika strukturerat mentalt så använder du och utmanar dig själv mentalt regelbundet. Det är jag säker på. 

Nej, jag har inte tagit tillbaka något av det där med att du ska röra dig varje dag, vardagsmotionera och utmana dig själv såväl fysiskt som mentalt (kommer du ihåg septemberutmaningen #liteofta?) men tror du av någon outgrundlig andning att du inte har tid att vila så ... får du tid av att vila. Du blir inte bättre av att enbart träna, träna, träna utan ju mer du anstränger dig, desto mer vila behöver du. 

Reflektera, rekreera, rekonstruera
Reflektion, rekreation, rekonstruktion. Repetera så många gånger du behöver. Reflektion, rekreation, rekonstruktion - så får du bättre resultat av din träning, både den fysiska och den mentala. 

Kör och gör!

Jag hejar på dig, hela vägen. Gör du? 

PS. Vill du vara säker på att hänga med på alla tips och hälsosamma tricks här på bloggen? Följ mig på Bloglovin´

Ses snart!
//Malin

Comments

Permalink

Ja fortfarande tolkar nog många termen vila med att bara sitta i soffan. En del av det absolut i mina ögon, men den viktiga vilan i dagens samhällstempo är ju just den mentala. Att stänga av och bara vara stilla i sig själv, utan hjälpmedel som datorer, mobiler och tv. En utmaning jag själv får påminna mig om dagligen.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.