träning - mer än bara träning...

Hälsa mera

Du vet när en insikt kommer som en välbehövlig smäll och ger kraft och energi vidare? När du upptäcker något du inte ens har tänkt på tidigare och helt plötsligt fattar hela grejen? Kolla in vad som hände under ett träningspass i morse:

Jag har en pt-kund som jag har hängt ihop med sedan jag var nyutbildad (ojojoj... många år sedan!). Vi ses flera ggr/vecka och hon gör framsteg hela tiden, både vad gäller styrka, rörlighet, kondition, balans och tilliten till sig själv. Men, det var inte det viktiga den här morgonen. I morse kom min kund och de två vänner hon hade bjudit in att träna tillsammans med henne på att träning är så mycket mer än bara träning. Yeay! säger jag om det. Det är ju precis så det är. Och det är då motivationen är oändligt mycket lättare att plocka fram till ett träningspass!

Ungefär så här lät det:  
- Herregud klockan är halv åtta på morgonen och jag har redan skrattat mer än jag brukar göra på en hel dag.
Den kommentaren var startskottet på följande (ungefärliga) konversation:
- Ja, det är toppen med morgonträning av den anlendingen. Man blir glad för resten av dagen!
- Och så känner jag mig pigg. Jag får ju energi av det här!
- Javisst! Och ni vet ju att vi blir starka också. Muskulärt!
- Men undra om vi inte blir mentalt starka också?!
- Och slipper benskörhet.
- Vi undviker hjärt-t och kärlsjukdomar!
- Ja, och skyddar oss mot alzheimers och annat sånt.
- Men vet ni, vi bygger ju ett skydd mot depression också!
- Ja, o så har vi kul!
- TYänk - jag trodde att jag bara kom hit för att träna...

Så: träning är så mycket mer än träning - när den insikten träffar en, är mycket vunnet!
Vad är träning för dig - förutom träning?

 

Jag håller med om allt de tre trallande damerna pratade om ovan och lägger till att träning ger lugn också. Vill du höra mig prata om löpning och vad löpning är, förutom just löpning? Välkommen till Salming Concept Store i Sisjön, 2/3 kl 17.30. Då har du också chansen att testa deras nya Miles (mmm... så sköna) och shoppa sådär härligt fördelaktigt. Och mingla såklart:-) Här hittar du mer info om det: Löpning - mer än löpning. Välkommen!

Hör gärna av dig med frågor, tankar och tyckanden.
Heja dig!
Malin

 

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.