Umgås - det förbättrar hälsan!

familj, umgås, hälsa, the magic five, glad fri stark

(Bilden? Vissa gillar att umgås med de andra lite mer än de andra gillar att umgås med vissa ... men familj är ändå familj)

Innehåller sponsrad länk till Bokus

Umgås dig hälsosam
Oändligt många forskningsresultat om hälsa, välbefinnande och lycka visar att vi behöver umgås. På riktigt. Med varandra. Vara tillsammans med andra människor. Att umgås är en av de fem hälsosamma framgångsformlerna jag skriver om i GLAD FRi STARK och i Henrik Fexeus nya bok skriver han om vikten av att vi tränar upp vår förmåga att vara de sociala varelser vi är ämnade att vara. Och har ett behov av att vara. 

Allt handlar om träning?
Kanske inte riktigt allt, vissa av oss är mer benägna att umgås än andra. Jag skulle också kunna skriva att vissa av oss har svårare att vara själva än andra? Både att umgås och att vara själv går att träna upp så att en blir bättre på det, kanske till och med trivs med det om det inte är utgångsläget. Men hur det än är så är andra människor viktiga för dig och de allra flesta har något fantastiskt att erbjuda dig om du bara låter dem göra det. Också en träningssak! Kanske en utmaning, värd att ta sig an: se vad de du har omkring dig har att erbjuda dig med hjälp av sina sätt att resonera, sin syn på livet, sin kunskap, sina tankar, sina erfarenheter och så vidare.

Sociala medier i alla ära, men ... vi behöver kött och blod mellan varven! 

Därför ska du umgås
Det finns många anledningar att umgås med andra människor, men om vi stannar vid de hälsosamma anledningarna så är de människor som umgås med andra människor mer tillfreds med livet än andra. Att ha sociala relationer gör oss lyckliga. Du utvecklas både känslomässigt och intellektuellt av att ha sociala relationer, eftersom du får pepp, stimulans och input från det andra kan och tycker och tänker. Du blir stärkt av att umgås med andra, både i fysiska träningssammanhang och mentala sammanhang. Bland annat alltså. Bland annat.

Två själar, en tanke?
Ja, det känns fantastiskt att dagen efter bokreleasen av min orange GLAD FRi STARK där att umgås är en av The Magic Five för hälsosam framgång går det att läsa e artikel i Göteborgs Posten om Henrik Fexeus och hans nya bok om att öva upp sin fingertoppskänsla för sociala relationer. Vi är båda hälsosamt och hållbart rätt ute. Artikeln från GP hittar du här: Det går att öva upp sin fingertoppskänsla för sociala relationerPS. Vill du veta mer om vad Fexeus och jag skriver? Läs våra böcker ;-) Du hittar dem där böcker säljs, till exempel på Bokus

PPS. Häng med på uppdateringarna på bloggen via Bloglovin´

ses snart igen,

heja heja dig sålänge!
//Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.