Vakna upp och sluta snooza!

Hälsa mera

Snooza mindre och bli piggare! Erkänn: du snoozade i morse! Du vaknade av larmet och tänkte "bara fem minuter till..." gäspade, tryckte på snooze och somnade om. Eller i alla fall slumrade. Och kanske tryckte du på snooze en gång till efter det? 

Veckans ord är ett ord som redan innan jag bestämde att det skulle bli veckan ord får dör mycket uppmräksamhet. Ordet, eller snarare innebörden av ordet, borde inte ens finnas! Veckans ord är "snooze"

Den är förkastlig, den där snoozeknappen för vi blir tröttare av några minuters sömn till. Det som händer är att du först väcks ur din förhoppningsvis sköna och garanterat välbehövliga sömn av väcknings-signalen. Det bästa att göra då är att fortsätta vakna. Snällt väcka kroppen till liv genom att sträcka på den, röra på den och tänka mängder med snälla och uppiggande tankar. En av de sämsta grejerna du kan göra är att snooza. Somna om. Sjunka ner i sömn som kräver mer än de där 5-9 minuterna för att ha positiv effekt, som gör dig tröttare istället för det du eftersträvar i det läget; att bli piggare. 

Testa själv! Inte idag, för nu är du ju redan vaken, men nästa vecka. Bjud dig på en snooze-fri vecka - det är du värd!

Nej, jag snoozade inte i morse. Det är sant! Jag klappade min morgonpigga (en överdrift, men han är  i alla fall alltid redo för en promenad till skillnad från resten i familjen!) hund godmorgon, sveper nu i mig en dubbel espresso och tar mig ut på en härligt höstig morgonpromenad. Kanske har de vaknat upp och slutat snooza när jag kommer hem, alla trötta killar jag lever med...

Malin L hälsar god morgon!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.