Var inte så jä-a glad!

Malin Lundskog ler

Jag är glad allt som oftast. Inte så glad att jag går runt och gapskrattar, men jag är väldigt tillfreds och tycker om både livet och mig själv. Trivs! Jag vet inte om det är det faktum att jag är tillfreds som gör att jag har nära till skratt eller om det är min inställning att ett leende kan göra världen lite bättre som gör att jag ler lätt. Men ja, jag skrattar mycket (högljutt dessutom!) och jag tycker att det är lättare att le när jag träffar andra människor än att inte göra det. 

Mina leenden betyder inte att jag är okunnig, oprofessionell eller oseriös i mitt arbete. De betyder att jag dels vill sprida glädje omkring mig (hallå, min kommande boks titel säger väl en del om det: GLAD FRi STARK?)  eftersom glädje och att vara tillfreds är oerhört hälsosamt och hälsa är ju min bransch och dels att jag mår gott helt enkelt. Mår jag bra och är tillfreds gör jag ett bra jobb även om jag gör det med ett leende. 

Var inte så jävla glad!
Ja, du läste rätt: Jag gör ett bra jobba även om jag gör det med ett leende ... För vet du vad jag fick höra idag? Att jag inte ska vara så jävla glad! Det sänker tydligen min seriositet och får mig att verka oprofessionell. Okunnig.

keep smiling

My ass! Det sa jag inte just då, men det är ungefär det jag känner nu. Varför måste seriositet och professionalism vara detsamma som brist på leenden och glädje? Tror jag det att det här företaget behövde göra något åt hälsan på jobbet. Måste medarbetarna sluta le för att tas på allvar är det kanske inte konstigt att de inte mår bra på jobbet och behöver friskvård på alla möjlig sätt? Fånigt av mig att sätta frågetecken där förresten, det är självklart så att är det inte okej att vara tillfreds och glad på jobbet, då är motivationen och inspirationen till att prestera på jobbet väldigt långt borta. 

Du som sa det här till mig: först tänkte jag dra tillbaka min offert och säga att jag inte är intresserad av samarbete är det gäller er friskvård, men jag har ångrat mig. Jag vill väldigt gärna samarbeta med dina medarbetare, peppa dem och inspirera dem till alla de där små enkla sakerna de kan göra för att må bra på jobbet. Kanske kan någon allvarlig typ få med dig i matchen också? Du är viktig. Så viktig att du förtjänar att må bra och att le emellanåt. Ett leende gör nämligen livet lättare att leva och ökar välbefinnandet som är så intimt förknippat med hälsan. Dessutom vill jag samarbeta med er för att jag gillar utmaningar, fatta mitt leende när jag får ta mig an den här utmaningen. Och klara den! 

Jag fortsätter le
Dels är det sådan jag är och dels vet jag att det är hälsosamt att le. Men du, det betyder inte att jag inte blir arg eller ledsen mellan varven. Det blir jag! När du sa till mig att jag inte skulle vara jävla glad till exempel, då blev jag först ledsen. Sedan förbannad. Och nu: taggad på ett samarbete för hälsan på ditt jobb! 

Vad säger du - spelar leendet en roll för om man tar någon på allvar?

Go fredag allihop, ses snart och tills dess: 
HEJA HEJA DIG!

Keep smilin´

//Malin

PS. Jag ler när jag skriver det här, smittas av mitt eget leende på bilderna ;-) 

PPS. Följ mig gärna på Bloglovin´   om du vill ha uppdateringarna här på bloggen. Det kommer fler leenden och mer om glädje. Redan imorgon kommer till exempel en tidsresa ...

Comments

Permalink

Ojojoj, synkroniciteten är stor! Igår höll jag workshop (nr 3 av 4) för förskolepersonal i Skurups kommun tillsammans med Pernilla Tillander, och hon sa precis exakt samma sak: folk har bemött även henne med detta, vilket ju är så galet. Som om glädje skulle innebära att man inte är seriös? Som om ett leende skulle förringa din kunskap och erfarenhet. Helt gaaaaalet! Nej, framför mer leenden, härligt smittsamma skratt och gärna rejält med kramar på det!

Permalink

Ja! Skratta och le - gör det! Jag skrattar också högt. Och ofta! Har många gånger fått höra att jag stör, tar för mycket plats, hörs för mycket - "dämpa dig".. Men för ett par veckor sedan när jag var i LA så skrattade jag högt och hjärtligt tillsammans med min man när vi gick på gatan. Då hör jag en kvinna ropa typ (kommer inte ihåg exakta orden) "go girl - just let it out - lovely" och det var så befriande skönt att faktiskt få uppmuntran för en gång skull. Så jag vill gärna ge dig den uppmuntran - att verkligen fortsätta skratta och vara spontan. Ta den plats som du behöver. Bara va! SKRATTA!

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.