Veckan börjar på söndag

Hälsa mera

Visst, en ny vecka börjar varje måndag. Så står det i almanackan och det är lite så vi rullar våra liv. Men om du använder söndagen på ett sådär riktigt bra sätt, så är det en sådär riktigt bra dag att skapa de bästa förutsättningarna för veckan som kommer. Och de bästa förutsättningarna kan vara att vila, att planera veckan, att umgås, att laga massa mat, att träna, att promenera eller att läsa. 

Det första du behöver göra för att skapa de bästa förutsättningarna är att veta vad du behöver. Veta hur veckorna brukar se ut. Ja, du vet det där med reflektion och planering... Reflektera över vad du behöver nu, var du är nu och planera för dina kommande behov. Brukar veckorna vara helt galna, med möten och människor i princip hela tiden kan planering vara skillnaden som gör skillnaden. Och kanske att laga veckans middagar redan idag? Planera och förbereda mellanmål? Skapa en lucka mellan varven i kalendern och se till att hålla den luckan som just lucka. Inte fylla den efter någon annans behov. 

Det fina med reflektion och planering är att du skapar utrymme även under vardagarna, du kanske till och med hinner vila en stund en vanlig dag? Träna? Umgås? Promenera? Läsa? Ja, göra något som ger energi, inte tar. 

Så vad säger du: hur vill du att din vecka ska se ut? Vad kan du göra åt det idag?

Jag hejar på dig och tycker att du är värd en värdig och hälsosam vecka.

Vi hörs!

Malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.