Veckans träningstips: testa nytt!

padeltennis, träning, hälsa mera, Malin Lundskog

tipsar om att testa ny träningsform

Aja, du kanske har din träning på det torra och inte är intresserad av att testa något nytt. Jag hade min träning under kontroll och var så nöjd så, tills jag faktiskt testade något jag från början sa att jag varken hade tid eller lust med. Om jag ångrar mig? Inte en sekund! Ny träningsform, nya glädjeämnen, nya vänner, nya utmaningar, nya äventyr som det gamla djungelordspråket lyder. Eller inte?

Hur som helst: en vän sa till mig att jag bara måste testa padeltennis för att det är så himla kul och jag sa envetet att jag varken har tid eller lust. Jag tränar ju så mycket ändå. Varför ska jag liksom? Bara för att hon tycker att det är roligt behöver ju inte jag göra det? Nej, precis så. Men om jag inte testar får jag ju inte veta ... Och en gång är ingen gång, så testa kan en ju alltid göra. Eller hur?

Mitt träningstips idag är alltså att testa en ny träningsform. Kanske har du en vän som tränar något hon/han älskar och som du inte har testat än? Kanske har du hört talas om någon ny träningsform som du bara inte har kommit till skott att testa än? Kanske är det till och med så att du tränade något i din ungdom som du längtar tillbaka till? Gör det! 

padeltennis, padel, träning, vänner, Malin Lundskog, Hälsa mera
Hängde på Hills utomhusbanor en del i somras. 

Mitt hetaste träningstips

Mitt hetaste träningstips den här veckan är alltså att testa något nytt, fast du inte tror att du kan, hinner eller vill. Det här låter knäppare än vad det är, för grejen är att ibland måste du släppa det du gör helt och hållet för att utvecklas. Även om du upptäcker att den träningsformen du testar inte är din grej, så har du i alla fall testat ... Slipper leva i ovisshet. Och du lär dig alltid något. Alltid. Ta med dig det tillbaka till din vanliga träning och jag lovar att du kommer ha glädje av ett aldrig så litet försök att träna något annat.

Jag spelade padeltennis för första gången för drygt ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har verkligen skapat tid för det. tränar och spelar match flera gånger i veckan och har så galet roligt med de nya vänner jag har träffat genom padeln. Fattar inte hur jag har kunnat leva utan dem! Tänk om det blir så för dig också när du testar ny träningsform? 

Berätta gärna: vad testar eller vill du testa? Hur gick/går det? 

Nu drar jag iväg och tränar på Padelcenter Göteborg - grym kombo med löpningen, transportlöper dit och hem :-) 

Ses snart igen,

tills dess: HEJA HEJA DIG!
//Malin

Ja, du vet ju: vill du ha uppdateringarna från bloggen, följ den på Bloglovin´

 

 

Comments

Permalink

Låter kul, men just nu behöver jag nog mest tips på att komma igång överhuvudtaget ;-( Blir inspirerad när jag läser dina inlägg så jag får väl boosta mig med lite fler ;-)

kan ju vara ett sätt att komma igång ;-) Bästa sättet är att bara göra. Inte vänta på att någon ska motivera. Kör o gör!

Här ger jag fler tips annars: https://www.halsamera.se/en/blogg/vanlig-fråga-vilken-är-den-bästa-träningen

Heja heja dig!

//malin

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.