Workation, veckans bästa och sämsta beslut

Workation, veckans bästa, hållbar hälsa, Malin Lundskog, utonjut, Hälsa mera, blogg

Workation, veckans bästa!

Workation, veckans bästa och kanske sämsta beslut? Tja ... det beror på hur en ser det. För hälsan är den här workation-vändan tillsammans med maken alldeles underbar: längdskidåkning hela dagarna med så mycket frisk luft att en nästan baxnar. Sol som piggar upp och vita vidder som får själen att hoppa glädjeskutt. Och den goda sömnen på det. Alldeles ... alldeles underbart! 

För våra respektive företag gör kanske de här dagarna varken till eller från. Just nu alltså! Men på sikt? Det räcker med på några dagars sikt faktiskt: för även om vi är så betagna av sol, snö och skidåkning att vi inte jobbar i den utsträckning vi tänkte så kommer vi att vara till glädje för våra kunder, samarbetspartners, medarbetare och allt annat vi har omkring oss tack vare det här som kanske inte är så mycket workation trots allt. Mer semester. Med lite, lite jobb ... 

... eller sämsta?

Ärligt talat: jag tror att vi båda min man och jag innerst innan visste att vi inte skulle jobba så mycket, men det var skönt att ha det att skylla på när vi drog iväg utan att vara det minsta färdiga med veckans alla göromål. Och vet du: ibland är tricket att bara skita i allt! Pausa. Samla kraft och energi. Släppa pressen på prestation och bara vara. Det gäller inom vartenda område, inte bara inom företagandet. Så det där med workation var kanske inte veckans bästa. Men att dra iväg på några dagars semester var det definitivt!

workation, veckans bästa, Mallin Lundskog, blogg, Hälsa mera, utonjut

Så, kort och gott: kanske är inte Workation, veckans bästa - men att revidera och acceptera det hela till semester kan mycket väl vara det. Det känns så! Just nu är jag alltså på en otippad semester tillsammans med min man. Och vi lever precis som jag lär: vi svettas och flåsar (i skidspåren. Av skidåkning. Vad trodde du? He he ...) vi äter, vi vilar, vi umgås och vi firar. Mest av allt firar vi just nu att vi re-brandade vår workation till en vacation. Bra gjort av oss! Helt i andan av att släppa press och prestation, för att få flow som du kan läsa mer om här: Jobbigt med flow.

Men du då, vad är din veckans bästa? Dela gärna i kommentarsfältet - så himla kul att höra. Vet du, ju mer du letar efter det bästa, desto bättre blir du på att hitta det. Lovar! 

Ses snart igen!
Tills dess: HEJA HEJA DIG!

//Malin

PS. Svettas och flåsa, äta, vila, umgås och fira - det är The Magic Five, som jag skriver om i min orange bok GLAD FRi STARK.

(workation = work + vacation)

Comments

Permalink

Så härligt att bra släppa. Göra något annat än det ni planerat, så länge ingen annan blir drabbad (deadlines etc) så är det ju bara att följa hjärtat. Tänker jag :) Har varit på väldigt bra workation men även semester. Så jag vet precis vad ni menar. Veckans bästa är diffus, men kanske just min bloggserie med att svara på frågan Varför vi flyttar in i husbilen kan få vara det. Det var en process att skriva den och det känns viktigt att få ner den på pränt, främst för oss själva - men även som svar på allas frågor.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.