Om Malin

Malin LundskogMalin Lundskog - det är jag som driver Hälsa mera utifrån övertygelsen att alla förtjänar att må sitt bästa och har ett ansvar att göra det.

För mig är hälsan den mest fenomenala hävstången du kan ha för att åstadkomma allt det där sköna du vill göra i livet. Och det andra... För att orka ta motgångar och jobbiga jobbdagar, stökiga ungar och vansinniga vänner. Och för att du ska vara trygg i och gilla att vara du! 

Mitt engagemang för det hälsosamma livet och viljan att inspirera dig och dina kollegor till hälsosamma stordåd brukar märkas. Testa själv! Det gör du genom föreläsningar, träningspass, webbkurser och kanske att hänga med mig på sociala medier. Vet du: jag har en Facebookgrupp också, GladFriStark heter den. Du är välkommen om du vill ha hälsopepp utan massa krångel, däremot hälsosamma utmaningar mellan varven. Men nog om det - du vill väl veta bakgrunden till det hela? 

 

Malin Lundskog coolast i stanDet var en gång en tjej som hette Malin (Andersson på den tiden) som var hur cool som helst. Hon ägde världen, gjorde som hon ville, skrek över orättvisor och skrattade så hon studsade när hon var glad. Hur hälsosam som helst egentligen! 

Spelade fotboll, sprang, lyssnade på musik, gick på disco, fnittrade med kompisar och levde livets glada dagar...

Men Malin fegade ur. Glömde bort sig själv och ville hellre vara andra till lags. Jämförde sig med andra. Ville vara bättre än andra på allt möjligt och var mån om att passa in i mallen på hur "det ska vara". Hon tappade bort den hoppiga glädjen och orättviseskriken. Sällade sig i ledet. 

Och brakade in i väggen. Totalt misslyckad. Med en utmattningsdepression var hon helt plötsligt sämre än allt och alla. Orkade inte träna, vågade inte möta människor och var dessutom ful... 

Det tog lång tid att bli ung igen, men när den resan var gjord: Här är jag idag, som en uppdaterad version av mig själv och det vet ju varenda apputvecklare att det kommer fler uppdateringar. Och det är helt okej! Med 47 års livserfarenhet, trygg i att jag är på rätt väg, villig att lära mig nytt, med en ödmjukhet som växer och en passion för hälsopepp! Och löpning. Och rejäla Ullevi-konserter, min familj, mina vänner och utmaningar. Kunde jag, så kan du! 

 

Malin-L-hemsidaHälsa mera är mitt tredje bolag, de två andra har också handlat om hälsa - det första var väldigt inriktat på fysisk träning, både individuell och i grupp. Men... ju mer PT och instruktör jag var, desto starkare kände jag att det där med träning det är bara en del av hälsan. Och det är så himla enkelt att tro att den träningen löser allt. Ungefär 95 % av mina pt-klienter tänkte att om de bara blev lite smalare eller lite starkare, så skulle resten lösa sig... Det gör det inte, det vet du säkert.

Men: spännande att undersöka tänkte jag, grottade ner mig mer i mental träning. Startade företag tillsammans med en annan glad gamäng som var kostspecialist. Nja, kom inte till min rätt där. Vi ville samma sak egentligen, men hade olika sätt att ta oss dit, så - jag bröt det samarbetet. Tro inte att jag på något sätt tror att jag är starkast när jag är själv, för DET är jag sannerligen inte. 

Så mötte jag min namne i omklädningsrummet på gymmet där vi båda var instruktörer och det sa klick! Hälsan är en helhet, glädjen lika viktig som sömnen som träningen som ALLT som har med vårt välbefinnande att göra. Hälsohetsen är rena dyngan och varenda människa är värd att vara trygg i sig själv. Någonstans där i bara mässingen drog vi igång Hälsa mera. Och jag drar och dras vidare med företaget, Malin valde en annan väg men jag vet att hon hejar på mig. Precis som jag på henne. 

Jag har jättekul på jobbet och jag gör nytta! Jag ger av mig själv och min kunskap (se utbildningar nedan) och det är ju galet coolt efter en sväng in i den där väggen när jag var lite väl överambitiös för mitt eget bästa, när jag jämförde mig själv alldeles för mycket med andra och inte kunde glädjas åt det jag hade, åt mina egna framgångar eller stå för mina egna val och beslut. 

Vad jag gör? Egentligen? Jag bidrar till långsiktigt hållbara människor genom lönsam hälsopepp. Det är vad jag gör egentligen. Peppen kommer till dig genom webbkurser, föreläsningar/workshops och mental och fysisk träning

Det här kan jag:
Coaching
, är diplomerad Extended Freedom Coach utbildad av Anna Åberg

Mental träning, är målbildstränare utbildad på Ledarhögskolan i Örebro

Fysisk träning, är löpcoach (Urban Tribes och Natural Running), personlig tränare på specialistnivå (SAFE), gruppträningsinstruktör (inom ungefär allt utom dans och kampsport)

Kommunikation, är Medie- och Kommunikationsvetare (magister vid Göteborgs Universitet) inkl socialpsykologi och organisationspsykologi, svenska och engelska. 

Och: Jag är informatören med erfarenhet från både reklambranschen och information i offentlig organisation som de senaste 15 åren jobbat med hälsoutveckling i form av mental och fysisk träning. Jag är helt och hållet jättesäker på sambandet mellan kroppen och knoppen! Och själen!

Det var inte jag som myntade uttrycket ”du kan omöjligt säga omöjligt om framtiden” men det känns omöjligt att säga emot där. För jag är också författare och skribent - något som kändes oåtkomligt för ett antal år sedan. Jag har bland annat skrivit Hälsan i fokus - för framgångsrika ledare och en del i Några varv runt jorden, bara.

Vill du prata träning (både fysisk och mental), en svensk klassiker, stress, löparkärlek, njutningssegling, vinterbad, ÖIS eller hundpromenader? Ring mig, det gillar jag! Jag pratar också gärna om sådant som förgyller tillvaron lite extra; U2 och Bruce Springsteen. Och Håkan Hellström, hur det är att spela padeltennis och om ultralöpning. 

Viktigast av allt: Det är dags att se bortom hälsohetsen och leva efter devisen att hälsa är en helhet. Som värsta olympiern siktar jag med Hälsa mera snabbare, starkare och högre mot nya utmaningar, mot en tillvaro där vi alla ser hälsan som en helhet där kost, återhämtning och glada skratt är lika viktigt som träning. Där du inte har dåligt samvete efter semestern och där du inte tänker "nu jäklar" efter varje julledighet. 

För övrigt har Hälsa mera verbifierat ordet hälsa: 

Att hälsa är att agera hälsosamt, göra något som gynnar hälsan. Du hälsar när du tränar, vilar, skrattar, äter bra mat (eller njuter av den mindre bra maten), fokuserar och lever så att du mår bra.

Om det är hälsa att må så bra - vad är då hälsa mera™? Jo:

Att hälsa mera™ är att agera för att åstadkomma bättre hälsa, göra något som gynnar bättre hälsa. Du hälsar mera™ när du utmanar dig själv och utvecklas i din hälsa oavsett om det handlar om fysisk, mental, själslig eller social hälsa.

Häng med på bloggen eller följ mig på Instagram, Facebook, Youtube eller Linked in så får du veta mer...

Heja dig!

Malin