Sol och lår

lårens dag

Vet du: lårens dag FINNS INTE! Visst är det crazy? Men det ändrar vi på från och med...

Vet du: lårens dag FINNS INTE! Visst är det crazy? Det ändrar vi på från och med 23 februari 2017. I år är nämligen året då låren erövrar världen med full stryka, rörlighet och skönhet och jag hoppas att du är en av dem som är med och ser till att det händer.

Många av oss (kvinnor) är och har varit sedan vi var ganska små fokuserade på våra lår. Fokuserade på att låren är för tjocka, för smala, för stora, för korta, för gropiga, för mycket, för svaga, för strimmiga, för tighta, för ömma, för mer av allt negativt man nu kan tillskriva en oerhört viktig kroppsdel som bär upp en dagarna i ända. (Apropå ända är den också en viktig kroppsdel, men den kan få en egen dag om den inte redan har det…) 

Mycket fokus på utseende alltså, det räcker att googla på lår så fattar du! Istället skulle vi kunna fokusera på hur grymma låren är på att ta med oss ut på äventyr och hoppa, gå, studsa, springa, cykla, rida, klättra i berg och gunga små barn, verkar inte det bättre?

Vi (kvinnor) är mästare på att dissa våra lår medan jag hör väldigt få män prata om sina lår. Om de inte har en bristning i baksida lår och det återkommer jag till strax. Män kan också fokusera en del på kvinnors lår och då i positiv bemärkelse. Tja, det kanske vi kan bjuda på, men det är svårt att ta emot det fokuset på ett bra sätt om vi inte själva gillar dem... (Låren alltså)

Vad är det med lår som är så bra egentligen? Jo, framsida lår och dess muskler gör att du kan sträcka ut ditt ben, baksida lår gör att du kan böja ditt ben. Både fram- och baksidesmusklerna stagar upp kring knät också, så att du slipper få ont i knäna. Utsidan lår hjälper till att stabilisera höftpartiet och insidan lår är ju fenomenalt på att till exempel krama åt när vi rider. Alla delar är viktiga och de flesta av oss har en tendens att styrkemässigt fokusera mer på framsida lår, vilket gör styrka fram-bak ojämn och därav kan bristingar i baksidan lår dyka upp. Den hänger inte med när framsidan drar iväg och orkar mer. Rörligheten i baksidan kan också vara en grej som gör att vi får en bristning. Dessutom kan vi till och med få ont i ryggen av korta baksidor. 

Varför 23/2? För att 20/2 är slarvighetens dag och redan upptagen alltså (18/2 är fr övrigt fotens dag). 23/2 är ingen internationell dag än. Det är en bra dag då många är på sportlov och kanske upptäcker att låren hade mått bra av att vara inte starkare och för att många av oss vill komma i form till vårens lopp med bra styrka, spänst och rörlighet i låren. 

Gilla dina lår för allt bra de låter dig göra, då blir de vackrare än de någonsin har varit förut. Lägg till rörlighet och styrka både fram och bak och på utsidan. Insidan brukar lösa sig, men skaver det mellan låren, se till att hålla dig torr och välj kläder som gör att friktionen inte blir så kännbar. Och du, det där med thigh gap... det är inte helt normalt). 

Du som vill vara med och tycker att låren är värda uppmärksamhet, häng med här: LÅRENS DAG

Sprid det goda ordet och tagga med #lårensdag 

När det är sol och lår...