Spring med huvudet!

Hälsa mera

Ju mer du använder huvudet när du springer, desto lättare blir löpningen. Ju mer du tänker på att springa med bra teknik, desto mer tränar du hjärnan på att styra löptekniken och desto lättare kommer den att ha att hjälpa dig genom löparlivet. Kort och gott: vi är tillbaka i det där med att kroppen och knoppen hänger ihop! Det gäller löparlivet såväl som resten av livet.

Jag har precis kommit hem från en go helg i löparglädjens tecken och har drillat ett härligt gäng i löpteknik. Det kanske mest är för dem jag skriver det här, för att lugna dem när de kämpar med sin nyvunna och/eller återerövrade löpteknik. Det är jobbigt att lära nytt, men när man vänjer sig blir löpningen mindre ansträngande om hjärnan är påkopplad, för det blir naturligt för den att hjälpa kroppen i arbetet. När det njutbara flytet kommer orkar man springa både snabbare och längre. Så: tänk på höften, hållningen, fotisättningen, lyftet, blicken, armarna så... kommer det snart att flyta på bättre än någonsin! 

Heja heja och tack för en så himla kul helg, ni som var med. I Oktober är det dags igen och då är DU välkommen!

//Malin

Ps. den härliga kramen på bilden är hjärtlig, men ser snällare ut än den är - det är en del av en brottarfysövning... MEN: med tankae på att fysisk kontakt kcikar igång mängder med måbrahormoner i kroppen, så... blir den snällare än den ser ut också...

 

Pps. Vill du inte åka på löparläger med mig, men ändå använda huvudet när du springer? Gör det här: Salmings run lab!