författare

Det här hindrar dig att nå dina mål!

Det här hindrar dig att nå dina mål: Du själv! Skitjobbigt, jag vet - för visst vill vi skylla på nån annan? Eller på tiden. Alltså bristen på tid. Eller på att vi kanske inte är ämnade att nå just det här målet.

Glömskan hindrar dig

Glömskan hindrar dig från att nå dina mål genom att låta dig glömma det du behöver komma ihåg för att nå dina mål. Jag vet, låter som rena snurren! Men säg att du till exempel har bestämt dig för att nå ett träningsmål och ideligen glömmer dina träningsskor, dina träningskläder eller att boka in tid för träning. Ideligen!

Vagheten skymmer sikten

Vagheten skymmer sikten till det som är dina drömmar och mål. Ja, apropå det här som det handlar mycket om överallt just nu: mål, nyårslöften, drömmar och visioner. Är du vag när du pratar om vad du vill, vem du vill vara, vart du vill och när du vill göra något skymmer du sikten från det du vill nå.

Snacka snällt, även med dig själv

Snacka snällt, även med dig själv är titeln på mitt kapitel i boken Mer än bara ord - på tal om kommunikation. Boken är för dig som vill bli bättre på kommunikation där vi författare skriver om kommunikation ur olika perspektiv.

Snabbguide för att nå dina drömmar

Snabbguide för att nå dina drömmar och inte bara fortsätta drömma om dem bjuder jag på här på bloggen idag. Har du tänkt på att drömma är den enkla biten - att nå sina drömmar är tuffare. Det kräver oftast uthållighet, tro på dig själv och ett jävlaranamma.

Promenera dig i toppform

Promenera dig i toppform innebörden av rubriken på en artikel i Expressen där jag delade med mig av alla fördelar en promenad har. Som att du blir piggare, gladare, stärker immunförsvaret och beroende på ditt utgångsläge kan öka i både styrka och kondition.

Ur vägen för dig själv!

Ur vägen för dig själv! Ett bra, kanske till och med bäst, sätt att komma till skott och skaffa dig de goda vanor du vill ha. Så himla enkelt egentligen, men ändå ... så galet svårt!

Därför blir jag inte klar med min roman

Därför blir jag inte klar med min roman ... I det här inlägget avslöjar jag varför min roman inte blir klar och vad det har med hälsa och goda vanor att göra. För orsakerna (de är många) till varför min roman inte blir klar är precis desamma som orsakerna till varför många goda vanor inte blir just det: vanor.

Splittraren - en charmig självsabotör

Splittraren är en alldeles för charmig självsabotör för att jag ska kunna låta den vara. Jag gillar att jag tycker att så många olika saker är roliga Och viktiga! Det kittlar i min frihetsnerv av att vilja vara med på allt och jag njuter verkligen av att ha mycket på gång.

Lathet kan vara helrätt!

Lathet har jag ända till idag uppfattat som något negativt, men efter att jag postade ett inlägg om vila på Instagram blev jag medveten om hur olika vi kan tolka ordet lathet. Och när jag fick ett citat av en av mina två stora idoler uppslängt i ansiktet så ...

Analysis Paralysis - en smart självsabotör Innehåller annonslänk för Bokus

Analysis Paralysis är nästa självsabotör att bli vän med här på bloggen (länk till övriga längst ner i inlägget).

Hälsosamma tips till mamma innehåller annonslänkar

Hälsosamma tips till mamma inför morsdag - tips du kan använda dig av själv eller skicka vidare till dina barn om du själv är mamma. Äh, tipsen funkar även om det inte är morsdag, eller du mamma ...

Jag har inte tid

Jag har inte tid ... Jag skulle så gärna vilja träna, gå på bio, slappa, umgås, sova (fyll på med alldeles valfritt alternativ), men jag har inte tiiid. Du kanske inte har tid med allt, men det du prioriterar finns det tid för. Om du prioriterar det alltså. Ibland tror vi att vi gör det och så skiter det sig ändå.

Våga ta plats! Innehåller annonslänk för Bokus

Det här med att bli kompis med sina självsabotörer är lika utvecklande som intressant.

GLAD FRi STARK - helkväll med föreläsning på hemmaplan!

Glad fri stark - helkväll med föreläsning bland grannar och andra som råkar befinna sig i krokarna. Det här ska bli så roligt, att prata om hälsosam glädje, frihet och styrka. Hemma i Askim. Det är ju här jag är som gladast, friast och starkast.

Fira dina framgångar - ett säkert sätt att skaffa nya vanor

Fira dina framgångar, det är ett säkert knep när det gäller att skapa ännu mer framgång. Det är ju därför vi firar framgångar här på bloggen på fredagar: för att skapa ännu mer framgång. Och goda vanor. 

Glädje, skrivande och löpning

Tänk va, att jag har hittat en springande skrivcoach - jag som är en skivande löpcoach. En fin kombo, det där med att skriva och springa - två glädjefyllda och glädjeskapande grejer jag gärna gör.

GLAD FRi STARK i Göteborgdirekt

Den här veckan skriver tidningen Göteborgdirekt om boken GLAD FRi STARK och om min resa från utmattningsdepression och prestationsångest till hälsoexpert och glad, fri, stark. Känns speciellt att läsa det jag själv har sagt ... Vill du också läsa?

En ursäkt jag gärna slipper höra:

(inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus)

Kramens dag

Det är kramens dag idag, precis som det har varit varje år den 21 januari sedan 1986. He he he, nej - jag hade ingen aning om det faktiskt. Fick syn på det i morse och ... varför inte? Det är så himla lätt att glömma av att kramas när dagarna går alldeles för fort och vi har för mycket att fylla dem med.

Tycka om sig!

Tyck om dig, resten ordnar sig! Det är mitt allra hetaste lifehack och hälsotips alla kategorier och alltid. Tycker du om dig gör du saker som är snälla mot dig själv utan att tänka efter.

Jobbigt läge när det blir som du tänker

Wow, det här är ju jättekul, Tycker jag alltså ... Och du kanske tycker att det är bra? För om du inte har läst min bok GLAD FRi STARK än kan du få ett smakprov på dess innehåll. Så att du får mer än ett hum om vad jag menar när jag skriver att det är en bok om hälsa som du inte ska läsa utan göra.

På annandagen leker vi hund ...
Jag har bloggat om finessen med att låtsas ha hund förut, för att komma ut på dagliga promenader. Idag drar jag det ett steg längre och tipsar om att låtsas vara hund. Enligt Jordbruksverket behöver hundar daglig motion och regelbunden rastning. Vem av oss behöver inte det, tänker jag ... 

inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bokus

Mölndals stadsbibliotek på torsdag
På torsdag kommer jag till Mölndals Stadsbibliotek och inspirerar till glädje, frihet och styrka. Biblioteket öppnar sina nya portar och jag hälsar på med min föreläsning om hur du skaffar dig ett hälsosamt och hållbart liv med glädje, frihet och styrka, sänkta axlar och gott samvete. Du är välkommen!

(Bilden? Vissa gillar att umgås med de andra lite mer än de andra gillar att umgås med vissa ... men familj är ändå familj)

Innehåller sponsrad länk till Bokus

Inlägget innehåller sponsrad länk till Bokus  där du hittar min nya bok GLAD FRi STARK

Inlägget innehåller sponsrad länk till Bokus där du hittar min nya bok GLAD FRi STARK - andledningen till att det är så enkelt att vara tacksam för mig idag

Inlägget innehåller reklam för min egen ljudbok SYND på Storytel

Det är en solklar koppling mellan hälsa/må bra och personlig utveckling tycker jag, därför var det kul att få filosofera om det här i podcasten Över en fika. Här kan du lyssna på podden:

Release av boken GLAD FRi STARK
Äntligen klart för hur min orange bok om hälsa ska komma till världen: Skönhetsfabriken öppnar sina hälsoportar för oss allihop. Välkommen på hälsosam release av boken GLAD FRi STARK!

stötta varandra, en aspekt av hälsan på jobbet

Hälsa på jobbet

GLAD FRi STARK - en bok om hälsa
GLAD FRi STARK är boken för dig som är soffpotatis och vill få tummen ur! Och för dig som är prestationsprinsessa och vill sänka dina axlar. GLAD FRi STARK är en bok om hälsa och personlig utveckling fri från quick fixar men med mängder av magkänsla och gott samvete.Den andre december 2017 släpptes boken. 

Har du någon gång drömt om att leva mer hälsosamt? Att vara en sådan där som tränar, äter bra och är glad, fri och stark? Och sagt tänk om ...

Hurra för hela oss! Kroppen, knoppen, själen - hela paketet med alla fenomenala synergieffekter. Så mycket hurra för det att en skitduktig springande skrivcoach och jag, den skrivande löpcoachen, bjuder in till Skring i Italien. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Just nu skriver jag mycket, både om och för hälsan. Det jag skriver om blir en bok och massa blogginlägg. Det jag skriver för är min egen hälsa och utveckling.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Storytel och Bokus - alla tankar är mina egna!

Jag är absolut inte ensam om att vara en Lonesome Runner. Om det, om boken Några varv runt jorden bara och om löpning i största allmänhet pratade jag på P4 Göteborg den 7/11-2016. Vill du höra? Lyssna här 43:10 och 1:17 in i programmet. 

Några varv runt jorden bara. Äntligen är det dags för en bok fullknôkad med löparstories för både vana och ovana, frustrerade, resultatinriktade, njutningslystna, lonesome och tillsammanslöpare.

Några varv runt jorden bara. Äntligen är det dags för en bok fullknôkad med löparstories för både vana och ovana, frustrerade, resultatinriktade, njutningslystna, lonesome och tillsammanslöpare.

Det närmar sig releasedatum för antologiserien om de sju dödssynderna, där jag är en av ca 20 författare. Äntligen! Jag har syndat färdigt och jösses vilket äventyr det har varit! Och vilken glädje jag har av löpningen i skrivprocessen.