hållbar

White Monday - för hälsosam hållbarhet

White Monday - för hälsosam hållbarhet på alla möjliga sätt. Och om inte hälsan är en självskriven del i hållbarhetstänket är det dags att den blir det. För hela grejen med hållbarhetsgrejen visar ju så tydligt att allt hänger ihop. Att varje steg räknas.

Subversiv resiliens
Easy does it - det är det enkla som funkar. I alla fall i det långa hälsosamma loppet vi kallar livet. Och det är i det enkla vi bygger hälsosamma vanor för hållbara människor. För det enkla har jag lärt mig ett nytt uttryck Subversiv resiliens.

Vardagsmotion är en fenomenal uppfinning! När det gäller din hälsa kommer du långt med transportlöpning, -cykling och/eller -promenader. Även om du inte tar dig så långt. För en långsiktigt hållbar hälsa är motion avgörande, träning är inte lika viktigt.

Planen på Ullevi, tiotusentals människor som hoppar, sjunger och dansar tillsammans - en överdos av glädje, eufori, tacksamhet och kärlek. Ännu en anledning till hållbar hälsa...

Det låter både busenkelt och självklart att vara sann mot sig själv. Men alltså... är det någon vi ljuger för så är det ofta oss själva. Vi ljuger om att vi inte är tillräckliga, inte orkar, inte kan. Vi ljuger så att vi tror oss själva, för vet du hur lätt det är att tro på de lögnerna? Gôrlätt!

Jag springer en sväng, badar (om det finns vatten att bada i) och äter en god frukost. Så ser min vanligaste morgon ut. Dag ut och dag in. Vecka efter vecka. År ut och år in...Hur kul kan det vara?

Jag är så glad och tacksam över att jag har hittat löpningen. Som återhämtning, uppvaknande, energikälla och bara ren och skär njutning i all sin enkelhet. Det är inte bara som jag tror och känner utan det är ju faktiskt så att du som har god kondition och som rör på dig regelbundet håller längre.

All you need is love, kärleken från och till andra och kärleken till dig själv. Jepp, du behöver din egen kärlek också! I alla fall om du vill leva ett gôtt, hållbart och hälsosamt liv...

Du som vill få energi före semestern, känna axlarna sjunka och hitta glädje, frihet och styrka och som tror att jag har rätt när jag säger att hälsan är en fenomenal hävstång för att åstadkomma det - häng med! Dags för ny omgång av webbkursen GladFriStark för dig som vill vara långsiktigt hållbar.