inspiration

50-årskris? Nä, bara perfekt timing!

50-årskris? Nä, bara perfekt timing! Vi ska bli skibums, min man och jag. Vet inte ens om det heter skibum längre, så redan där är jag kanske sent ute. Vet inte om säsongare är rätt heller. Men samtidigt: det är inte en sekund för sent! Inte för tidigt heller. Eller fel.

Ta glädjen på allvar

Ta glädjen på allvar, den är nämligen ingen slump som råkar komma till vissa. Lyckan är inte heller något som bara vissa har rätt till. Alla har samma rätt att vara lyckliga! Må bra! Vara tillfreds!

Torsdagsträning eller fredagsfys

Torsdagsträning eller fredagsfys? Spelar ingen roll, det viktiga är ju att vi rör på oss, eller hur?! Gärna varje dag. Oavsett om du kör måndagsmotion, tisdagsteknik eller lördagslunk tipsar jag idag om ett 30-minuters hemmaträningspass som du kan köra vilken dag i veckan det än är.

Samantha Fox rätt in i vardagsmotionens näste. Eller inte, för hon sjöng om att hon vill känna din kropp. Du får sjunga att DU vill känna din kropp. Eller så struntar du i sången och kör dagens rörelse ljudlöst. Allt funkar! Bara du rör dig. Rör på dig. Rör vid dig...

Kommer du ihåg julikalendern? Den som innehåller fler luckor än dagar i juli och som är sådär härligt hälsosam? Du kanske till och med har öppnat några av luckorna i den? Det har jag!

Nu är det juli igen, ja nu är det juli igen... och vi är en hel drös hälsobloggare som bjuder på julikalender med inspiration till hälsa. På riktigt. Du som har hängt med mig ett tag vet att min definition av hälsa handlar om glädje, frihet och styrka. Och om hållbarhet och massor med njut längs vägen.

Går det att stoppa tiden? Är det möjligt att säga till en liten krumelur att du vill aldrig bliva stur? Visst är det spännande att höra om vilka förbättringar du kan göra för att bromsa det biologiska åldrandet? Det är precis detta, bland annat, som Camilla Karlsson föreläser om. Hur man kan påverka åldrandets process och hålla sig stark och frisk längre. Nyfiken?

Ola Dyrhill- en av våra kostexperter på Hälsobokarna. Han har alltid rätt mått på saker och ting (dessutom en himlans massa måttstockar hemma - detta är en bild från Olas verktygslåda, på riktigt!!) och lever som han lär.

Den första personen du ska inspirera varje dag är dig själv. Hur gör du det?

Jag piggnade till, blev glad och hälsade mera efter en jogklass på Elixia idag. Löpning, medicin som smakar mera!

Malin L