Malin Lundskog

Malin Lundskog flyttar

Malin Lundskog flyttar till ny site: malinlundskog.se På den nya siten kommer jag att fortsätta att sprida glädje, frihet och styrka omkring mig. Jag fortsätter att peppa till goda vanor och gott mindset.

Livet kommer emellan. Eller?

Livet kommer emellan. Eller? Vi pratade om det här för ett tag sedan, min man och jag. Att det är så enkelt att säga att livet kom mellan vår dröm om att tillbringa massa tid i snön och oss själva. Livet som kommer emellan är ju livet. Precis som drömmen och det som är vi.

Tjejgänget 2.1 är här - en helt ny typ av hälsosam gemenskap

Tjejgänget 2.1 är ett hälsosamt självutvecklingshäng för oss som är redo för en långsiktig investering i oss själva. 

Det här hindrar dig att nå dina mål!

Det här hindrar dig att nå dina mål: Du själv! Skitjobbigt, jag vet - för visst vill vi skylla på nån annan? Eller på tiden. Alltså bristen på tid. Eller på att vi kanske inte är ämnade att nå just det här målet.

Glömskan hindrar dig

Glömskan hindrar dig från att nå dina mål genom att låta dig glömma det du behöver komma ihåg för att nå dina mål. Jag vet, låter som rena snurren! Men säg att du till exempel har bestämt dig för att nå ett träningsmål och ideligen glömmer dina träningsskor, dina träningskläder eller att boka in tid för träning. Ideligen!

Splittraren håller drömlivet på halster

Splittraren håller drömlivet på halster. Alla framgångar och nådda mål också! Genom att charma upp dig i brygga med all sin kreativitet och sina nya idéer ser Splittraren till att du inte löper linan ut med något, utan får dig att dra igång nya projekt och satsa på nya idéer. Igen och igen och igen ... 

Den röda tråden

Den röda tråden i all röra, vad är den egentligen?

Fem steg till hälsosamt smart mindset

Fem steg till hälsosamt smart mindset bjuds det på här i bloggen idag. De här stegen tränar upp ditt mod, din tillit till att du kan och din förmåga att använda både tanke och känsla för att skaffa dig de vanor du vill ha och utvecklas som du vill. Det är inte på något sätt de enda stegen en kan ta i sin utveckling.

Mental nedskräpning? Hell no!

Mental nedskräpning? Inte i mitt huvud i alla fall. Har tränat som sjutton på att inte bära andras skit och låta dem skräpa ner. Så värt all träning, för utan den hade jag kanske aldrig fått känna hur mycket lättare livet är utan att vara nedtyngd av det andra dumpar på mig. Jag har fullt upp med min egen skit!

Veckans powerpose rockar!

Veckans powerpose rockar. I alla fall om en gör den i rätt sammanhang och vad det är beror på ... Idag utökar jag powerpose-biblioteket här på bloggen med ett pek- och lillfinger upp luften och resten av fingrarna ihopsamlade i handflatan. Jag använder tecknet för att säga rock on! Härligt! Du fixar det! Och känna power.

Ur vägen för dig själv!

Ur vägen för dig själv! Ett bra, kanske till och med bäst, sätt att komma till skott och skaffa dig de goda vanor du vill ha. Så himla enkelt egentligen, men ändå ... så galet svårt!

Prestationsfri hälsa

inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bokus

Mastermind med hälsoprofil

Mastermind med hälsoprofil. Jag hade ingen aning om vad en mastermind var för något, tills för några år sedan då jag fick frågan om att delta i en grupp. I sann Pippi Långstrump-anda och efter lite mer förklaring från den som bjöd in mig till sin grupp tänkte jag att det har jag aldrig gjort förut, så det klarar jag säkert!

Så här får du vad du begär

Så här får du vad du begär - ska det verkligen behöva bloggas om? Ja! Om du visste hur många som tror att de vet vad de vill ha och sen ... inte vågar begära det. Och därför inte får det. Och därför tycker att det aldrig går deras väg och att de inte är berättigade till att begära mer av livet än det de redan har.

Bästa tipset för att vara här och nu!

Bästa tipset för att vara här och nu: skaffa valp! Valpen ger dig inget annat val än att vara precis mitt i här och i den innersta kärnan av nu. I alla fall inte om du vill ha hälsan i behåll ...

Splittraren - en charmig självsabotör

Splittraren är en alldeles för charmig självsabotör för att jag ska kunna låta den vara. Jag gillar att jag tycker att så många olika saker är roliga Och viktiga! Det kittlar i min frihetsnerv av att vilja vara med på allt och jag njuter verkligen av att ha mycket på gång.

Facebook live varje torsdag kl 20.00

Facebook live tillsammans! Imorgon är det galapremiär på gemensam livesändning med Madeleine Rybeck på Life at Core. Kul tycker jag som äntligen har kommit på hur jag kan förbättra min Facebooksida så att du har ännu mer glädje av den.

Hälsoföretagare - ge mer till fler online

Hälsoföretagare - ge mer till fler online utan att jobba mer. Kanske till och med mindre? Men smartare. Snart är det dags för världspremiären av Extended Freedom Academy för hälsoföretagare. Du vet, sådana som oss som vill inspirera, peppa och lära ut hälsosamma vanor och som helst skulle vilja jobba dygnet runt.

Mitt mål med Göteborgsvarvet

Mitt mål med Göteborgsvarvet? Jag har flera! Som att ha roligt, heja på publiken, ta några bra foton och kanske livesända och samla highfives? Jag har tillräckligt med resultatinriktade mål i livet och har inte alls något behov av att stressa fram ett tidsmässigt bra (vad det nu är?) resultat på Göteborgsvarvet.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus och Storytel Avmåstefiera mera

Avmåstefiera mera!

Vårstress - finns den?

Vårstress låter motsägelsefullt, tycker du inte det? Vi längtar ju efter våren! Efter sol, värme och långa härliga dagar. Efter att ha tid att njuta, att umgås och att... plantera och planera semester, trimma gräs och sexpack på magen, fixa båt och snygg rumpa.

Dagens intention

Dagens intention är något jag sätter varje morgon, tillsammans med morgonkaffet. Det är ett sätt att göra mig själv medveten om vad som är viktigt och vad jag behöver fokusera på för att vara och göra som jag vill. Med dagens intention underlättar jag för mig själv och ger mig själv ramar att håll mig inom.

Bruce Springsteen och jag!

Bruce Springsteen och jag. I alla fall jag och Bruce he he. Ja, det är sant! Kärlekssagan som började 1985 har äntligen nått det som kändes som kulmen och crescendo och alla sköna känslor på en och samma gång. Det betyder inte att jag inte vill ha mer, för det var mycket som inte blev sagt när vi sågs.

GLAD FRi STARK - helkväll med föreläsning på hemmaplan!

Glad fri stark - helkväll med föreläsning bland grannar och andra som råkar befinna sig i krokarna. Det här ska bli så roligt, att prata om hälsosam glädje, frihet och styrka. Hemma i Askim. Det är ju här jag är som gladast, friast och starkast.

Lyft blicken för löparglädjen!

Lyft blicken för löparglädjen, både för att det är lättare att hitta löparglädjen om du lyfter blicken och skaffar dig en stolt hållning och för att en lyft blick kan ge helt andra intryck än de gamla vanliga .... Jag ska förklara vad jag menar. Och varför.

"Skaka om världen, var dig själv! Det är ju det du är bäst på" Ja, så skrev jag i morse på Instagram och tänkte att det bara var en hälsosam pepp sådär på morgonkvisten. Hade egentligen inga djupare tankar än så med det hela. Hur svårt kan det vara liksom, att vara sig själv?

Våga ta hjälp

Våga ta hjälp av någon som kan det du behöver, någon som vill och någon som faktiskt har valt att arbeta med ett område som kanske inte är ditt starkaste. På tisdagar freebejsar jag ju bland mina tankar här på bloggen och idag tänker jag mycket på att det är både hälsosamt och lönsamt i längden att anlita en expert. Oavsett område?

Snöänglar - vilket hälsopiller!

Snöänglar får mig verkligen att må bra! Känslan av att strunta i att jag blir kall, blöt och att det kanske är ganska crazy ändå; att en medelålders kvinna slänger sig på marken och gör snöänglar - den känslan går inte av för hackor. Den känslan är hälsosam som sjutton. Den ger ett välbefinnande av allra högsta klass.

Fira dina framgångar - ett säkert sätt att skaffa nya vanor

Fira dina framgångar, det är ett säkert knep när det gäller att skapa ännu mer framgång. Det är ju därför vi firar framgångar här på bloggen på fredagar: för att skapa ännu mer framgång. Och goda vanor. 

Stress - vi lär oss mer och beter oss bättre?

Stress - vi lär oss mer och beter oss bättre? Tja, det är inte alltid kunskap och beteende stämmer överens. Beteende slår kunskap med hästlängder, men för att vi ska veta hur vi ska bete oss måste ju kunskap till.

lårens dag - en dag att träna lår på

lårens dag - en perfekt dag att träna lår på. Eller hur?! Det närmar sig andra gången gillt av lårens dag, som jag instiftade förra året och som jag hoppas kvalar in som en temadag av rang i år. Som löpningens dag. Och fettisdagen. Och kanelbullens dag.

Naturen äger! 

Jag gillar att titta på TV, fast gör det oftast via datorn. Erkänner utan att tveka! När jag hittar en serie jag gillar så kan jag se säsong efter säsong och nästan önska (nästan, märk väl!) att jag vore sjuk, så att jag gav mig själv tillåtelse att titta hela dagen. Och när det är OS som nu.

Vila skapar vinnare

Söndagbloggen om vinnande poser är tillbaka på banan. Har vilat mig i form för att skriva bara ... För idag skriver jag om hur vinnande en viloposition är. Vilar du inte blir du aldrig gladare, friare, starkare, snabbare, bättre, mer uthållig eller vad du nu vill vara.

Glädje, skrivande och löpning

Tänk va, att jag har hittat en springande skrivcoach - jag som är en skivande löpcoach. En fin kombo, det där med att skriva och springa - två glädjefyllda och glädjeskapande grejer jag gärna gör.

Alla hjärtans dag

Ditt hjärta mår bäst av att älska, skratta, motionera och äta bra. Mitt också! Har du tänkt på hur väl de sakerna hänger ihop? Ditt hjärta mår bäst av att älska, skratta, motionera och äta bra. Mitt också! Har du tänkt på hur väl de sakerna hänger ihop? Och att varje dag egentligen borde vara alla hjärtans dag?

GLAD FRi STARK i Göteborgdirekt

Den här veckan skriver tidningen Göteborgdirekt om boken GLAD FRi STARK och om min resa från utmattningsdepression och prestationsångest till hälsoexpert och glad, fri, stark. Känns speciellt att läsa det jag själv har sagt ... Vill du också läsa?

En ursäkt jag gärna slipper höra:

(inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus)

Benen står i fokus

Idag står ben som bär i fokus. Utsidan av höfterna, säte, fram- och baksida lår - fyra övningar, ett ben i taget för att du ska ha ännu mer glädje av bålstabiliteten jag bloggade om förra veckan. Och utmana den ännu mer.

Backträning

Löpning går utmärkt att träna tillsammans. Det är till och med perfekt för träning tillsammans med andra. Ja, det är löpning i sin ensamhet också, men idag tipsar jag om grejen med backträning och hur fantastiskt det är att köra tillsammans. Som jag gjorde med en av mina springkompisar häromdagen!

Livet ändå - det vill jag fira!

Livet ändå. Värt att fira! Ännu viktigare att fira det som är bra när en hel del är skit för att fokusera på det en vill ska växa. Livet är en bergochdalbana med massa störtsköna backar och härligt flow. Gott kill i magen och utmaningar på lagom nivå. Men också de läskiga backarna både uppför och nedför.

Jobbigt läge när det blir som du tänker

Som jag njöt på min löprunda idag. Sådär så jag rös och inte kunde låta bli att le. Tänker ibland när jag mår sådär riktigt gott att jag mycket väl kan uppfattas som den där tokiga tanten som folk ler vänligt och samtidigt skakar med huvudet åt bakom ryggen på henne. Kanske rent av tycker synd om. Men vet du: det skiter jag i! 

Power-pose
Avsluta veckan med en power pose! Dels som en kick inför veckan som kommer (första arbetsveckan 2018 kanske?) och dels för att berätta för dig själv att du är så jäkla bra! Och som en extra bonus kan du genom att inta en power pose påverka hur andra ser på dig. YAY! Eller hur?!

Löparglädje
Spring i skogen för att du mår bra. Eller spring i skogen för att du ska må bra. Eller välj traillöpning för äventyrets skull. Kanske springa trail för lugnets skull? Som extra krydda på den härliga löpningen i skogen - ta en nypa vilsespring och en härlig kompis och vips har du vispat ihop succé!

Wow, det här är ju jättekul, Tycker jag alltså ... Och du kanske tycker att det är bra? För om du inte har läst min bok GLAD FRi STARK än kan du få ett smakprov på dess innehåll. Så att du får mer än ett hum om vad jag menar när jag skriver att det är en bok om hälsa som du inte ska läsa utan göra.

Mental träning, effektivt och långsiktigt
Mental träning är ett långsiktigt och effektivt sätt att nå dina mål på. Det är långt ifrån någon quick fix utan kräver en del tålamod, men: att träna mental träning är så värt! Idag tipsar jag om hur du börjar att träna dina tankar så att de hjälper dig istället för tvärtom.

Idag är det action som gäller!
Reflektion och planering i all ära, men för att du ska utvecklas och nå dina mål är det handling som gäller. Att verkligen göra det du planerar och vill. Idag tipsar jag om hur du når dina mål.

Jag längtar ofta framåt. Visst, jag är ganska bra på att njuta av här och nu också och jag tränar massor på det men ... mina tankar drar iväg med mig. Framåt. Mot utveckling. Mot nya mål och framtids segrar ungefär.

inlägget innehåller annonslänk till min egen bok GLAD FRi STARK

På annandagen leker vi hund ...
Jag har bloggat om finessen med att låtsas ha hund förut, för att komma ut på dagliga promenader. Idag drar jag det ett steg längre och tipsar om att låtsas vara hund. Enligt Jordbruksverket behöver hundar daglig motion och regelbunden rastning. Vem av oss behöver inte det, tänker jag ... 

inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Kronans Apotek 

inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bokus

Mölndals stadsbibliotek på torsdag
På torsdag kommer jag till Mölndals Stadsbibliotek och inspirerar till glädje, frihet och styrka. Biblioteket öppnar sina nya portar och jag hälsar på med min föreläsning om hur du skaffar dig ett hälsosamt och hållbart liv med glädje, frihet och styrka, sänkta axlar och gott samvete. Du är välkommen!

(Bilden? Vissa gillar att umgås med de andra lite mer än de andra gillar att umgås med vissa ... men familj är ändå familj)

Innehåller sponsrad länk till Bokus

Inlägget innehåller sponsrad länk till Bokus  där du hittar min nya bok GLAD FRi STARK

Inlägget innehåller sponsrad länk till Bokus där du hittar min nya bok GLAD FRi STARK - andledningen till att det är så enkelt att vara tacksam för mig idag

Kläder efter väder
Det finns väder som är bättre och sämre att springa i, men oftast finns det inget väder som inte är okej att springa i. Det är lättare att njuta av sol och värme för de flesta av oss, men ärligt talat: motvind och regn är inte fel! Anpassar du kläder efter väder blir det ännu bättre!

Att må ganska okej och trivas hyfsat med livet är ett riktig dåligt utgångsläge för en förbättring. Det är mycket bättre med kris, katastrof och rena rama skiten ... De flesta av oss har det rät okej, säger att det är synd att klaga och vet att det kunde ha varit värre. Ändå vill vi förbättras.

Hållbart och hälsosamt
Det är i det enkla det finns, det där magiska som får oss att må bra, vara hälsosamt hållbara och tillfreds med livet. Det enkla! Som oftast är så enkelt att vi tror att vi behöver krångla till det för att det ska vara rätt sätt att leva.

Jag har en ny idol: kid president! Han sammanfattar på tre och en halv minut det jag ägnar hela mitt liv åt: det är dags att göra skillnad, dansa mer och leva livet. Kom igen gänget!

Löpande tidsresenär?
Inatt ställer vi om klockorna till vintertid och hokus pokus är en timme borta? Eller kommer igen? Hur som helst: Jag ska bli en löpande tidsresenär. Ska du med?

Bada mer, frys mindre. Jo, det är sant! Bada mer - stressa ner. Jag älskar vinterbad. Eller: jag älskar att bada. Och vintern närmar sig, så ... Idag berättar jag om varför vinterbad är så bra.Kolla in allt fenomenalt som händer med kroppen, knoppen och själen vid vinterbad: 

GLAD FRi STARK - en bok om hälsa
GLAD FRi STARK är boken för dig som är soffpotatis och vill få tummen ur! Och för dig som är prestationsprinsessa och vill sänka dina axlar. GLAD FRi STARK är en bok om hälsa och personlig utveckling fri från quick fixar men med mängder av magkänsla och gott samvete.Den andre december 2017 släpptes boken. 

Det är okej att lyssna på din egen kropp
Jag får ofta frågor som när det är okej att börja träna efter en förkylning och hur lång vila man behöver efter en viss utmaning. Jag förstår att mitt svar är klurigt när jag säger lyssna på kroppen. För hur sjutton ska man kunna göra det om man inte vet vad kroppen säger? 

Livsviktigt med löpning
Jag tycker visserligen alltid att det är läge för löpning, men vissa dagar är det extra mycket läge för löpning. Som igår. Igår var det livsviktigt att springa. 

Skit i att persa på milen, slaviskt följa träningsprogram och äta de nya superduperhälsobären ... du känner dig själv bäst och vet vad du behöver mest. I´m sure!

Sopa!
När sopade du banan sist? Känns gammaldags på något sätt, så himla rejält och så allsidigt för kroppen och därmed också för knoppen. 

Hoppa hage, eller bara leka inte nudda linjen när du går på någon form av kullerstens- eller annan gata med plattor som skapar linjer. Snacka vardagsmotion, värdig en söndag!

Att röra sig är bra. Att röra sig varierat är jättebra. Jag satsar på det sistnämnda idag och tipsar om rena barnleken, nämligen följa John som dagens motion (du hänger väl med i septemberutmaningen #liteofta?. Kolla inläggen från den här månaden på bloggen - välkommen in i leken!)

Varför?

Jodå, det är måndag och chans att ta tag i det här med motion var dag igen. Äh, skoja bara. Det spelar ingen roll vilken dag det är: du kan alltid motionera. Börja motionera. Och byta perspektiv på livet!

För de flesta av er som läser bloggen är jag Hälsa mera-Malin, hon som peppar och tipsar för långsiktig hållbarhet. Som levererar tips, idéer och tankar för hur du kan ändra din mentala inställning. Som påminner om att det viktigaste är att tycka om dig själv och som tjatar om vikten av konditionsträning. Och visst är jag den Malin.

Motionsutmaningen rullar vidare, vardag som helgdag. Kom på att jag inte har bakat på väldigt, väldigt länge - idag blev det andra bullar! Passade på att kavla coremusklerna starka, när kaveln ändå var framme... (Hade glömt hur smart jag var i julas när jag bakade pepparkakor - filmen är från då)

Löparglädje på Vrångö 23-24 mars 2018!

Löparglädje på Vrångö - fyra gånger är en vana? I det här fallet en riktigt god sådan, det är nämligen fjärde våren i rad jag kör löparhelg i samarbete med Håkan på Kajkanten. Helgen fyller vi med löparglädje. Det här passar både dig som vill komma igång med löpning och dig som vill komma vidare.

Vi fortsätter med utmaningen motion var dag, vardag som helgdag och vad passar bättre en fredag än att ta en senväg? Som blir en genväg alltså! Så här tänker jag: 

Måndagsmoves i septemberutmaningen: låt kontorsstolen stå stilla och gå själv. Lätt fixat, svårt att komma ihåg. För inte kan det vara något annat än just det dåliga minnet som gör att en genomsnittlig kontorsstol rullar fjorton kilometer per år? Skoja bara...

I sann söndagsanda vardagsmotionerar vi vidare tillsammans. Idag med en hund! Jag har ju utlovat enkla lösningar på att få till den dagliga rörelsen, att skaffa hund kanske inte räknas till något enkelt? Så, har du inte redan hund eller en hund att låna över dagen kan du ju låtsas att du har en.

Andra dagen av septemberutmaningen (motion var dag hela september) och dagens tips förenar nytta med nöje. Eller nytta med nytta? Kanske till och med nöje med nöje? Bra är det hur som helst!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Storytel

Allt du säger och tänker till och om dig själv har effekt, olika effekt beroende på vad du säger och tänker. Såklart!

 

Nystartstider för många nu så här när hösten och rutiner börjar ge sig tillkänna. Jag tänker därför dela med mig av ett hälsotips som slår alla andra: TYCK OM DIG!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

Just nu skriver jag mycket, både om och för hälsan. Det jag skriver om blir en bok och massa blogginlägg. Det jag skriver för är min egen hälsa och utveckling.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Träningsmaskiner.com och Träningspartner

Har precis kommit hem efter en vecka som gav mersmak. På alla möjliga sätt! Miljön, människorna, maten och feedbacken. Jag är definitivt redo för mer glädje, frihet och styrka!

Hurra! Jag älskar att fira! Framgångar, utveckling och födelsedagar. Särskilt min... Och idag fyller jag år! 

Vad sägs om att möta hösten med ny energi, goda vanor och mer glädje? I augusti går kursen Glad Fri Stark live, på Masegården i Dalarna och du är varmt välkommen!

I morse sprang jag runt i Askim med Lovisa Fischerström från P4 Göteborg, som har blivit utmanad att springa Midnattsloppet om sex veckor. Vi pratade om att komma igång och vanliga nybörjarmisstag när man ska börja springa. Och vi pratade en hel del om motivation. Så här lät det: Morgon i P4 Göteborg

Gör mer av det du gillar och mindre av det du inte gillar, det stärker ditt självförtroende och gör dig nöjd, glad och tillfreds med livet. Visst låter det enkelt? Ändå är det så skitsvårt för de flesta av oss, för vi ska bara... Bara skapa de perfekta förutsättningarna först.

Känslan efter en go löprunda är alldeles... alldeles runderful. Energifylld, glad, trött, svettig, pigg, slutkörd, stark och... ja: alldeles runderful!

Det mesta av det vi gör varje dag, gör vi utan att vi tänker på det. Vi tänker inte heller på att det vi gör är resultatet av idog träning, inför mer eller mindre uttalade mål...

Mitt uppdrag på Göteborgsvarvet började samtidigt som eliten svischade genom Slottsskogen. Och slutade ungefär när de stormade Hisingen. Vad jag gjorde? Värmde upp ett gäng hjältar i hettan i solstaden Göteborg...

Löpning (okej, okej: konditionsträning överhuvudtaget) är bra till så mycket. Som att hantera stress till exempel. Du kan ladda för viktiga möten eller kreativa utmaningar genom att träna högintensivt innan.

Äntligen! Min webbkurs Glad fri Stark - med hälsan som hävstång kommer, efter mångas önskemål, som en kurs där du börjar när du vill och sköter dig själv. Hur låter det? 

Frågar du mig är det definitivt resan som är mödan värd när det kommer till löpning. Resan får gärna hålla på ett tag, får gärna ta det sakta i backarna och se sig omkring. Känna. Och den får gärna kantas av härliga möten. 

"Fått ta del av så mycket bra tankar... Hur jag ska komma bort ifrån ett hamsterhjul" och "Jag är så glad att jag har gått denna kursen som passar mig perfekt just för att den varit digital" Min webbkurs liksom...

Balans i livet - är det verkligen något att sträva efter? Nej, i alla fall inte hela tiden. Dels leder ständig balans ingen vart och dels är det pressande att hela, hela tiden ha balansen som mål. Så här tänker jag: 

Har du tänkt på hur galet det är att vi prioriterar bort det vi mår bäst av när vi behöver det mest? Helt crazy, men inte konstigt...

Har du tänkt på att de flesta av oss är jätteduktiga på att lägga till saker att göra när vi vill skapa förändring? Att det är svårare att plocka bort något? Dels är det sen gammalt, att vi får beröm för att vi är duktiga som gör något och dels beror det på belöningarna som kommer av att göra något.

Ett träningskort till personalen löser inte hälsofrågorna på jobbet. Att träna tillsammans löser fler frågor, men inte alla. Att skratta, prata och hämta kraft tillsammans, se vikten av det man gör och den man är hjälper till ytterligare med att bygga ett lag som har plats för ett jag och ett jag som är viktigt för ett lag. 

Mitt i all kaos... Det är fint att jag är en del av en stor, varm motkraft till galna terrorister. Jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag har ett vackert hav att springa vid, en fin familj och vänner som jag älskar, för det ger mig styrka, trygghet och frihet att vara med och vända det här (också) och göra gott. 

Det är så mycket som stoppar oss från utveckling och förbättring som vi inte ens vet om. Som risken att se ut som en looser, en som inte kan eller vet något och risken att framstå som ful till exempel. 

Du som vill få energi före semestern, känna axlarna sjunka och hitta glädje, frihet och styrka och som tror att jag har rätt när jag säger att hälsan är en fenomenal hävstång för att åstadkomma det - häng med! Dags för ny omgång av webbkursen GladFriStark för dig som vill vara långsiktigt hållbar.  

I helgen körde jag löparläger på Vrångö. Som vanligt hade jag höga förväntningar. Som vanligt överträffades de förväntningarna. Det verkar inte finnas någon ände på hur kul man kan ha när man springer, hoppar, kör intervaller, löpteknik, löpstyrka och -rörlighet.

Mod och magkänsla - är det vad som krävs för att du ska leva hållbart hälsosamt? Ja! För att hitta det är jag säker på att hälsan är en fenomenal hävstång. Du hör ju, det är som hönan och ägget. Eller är det ägget och hönan? Hälsan kan komma först och ur den kommer modet och magkänslan. Eller så kommer modet först och tar dig till din hälsa... 

Lunchföreläsning 29/3 och du är välkommen tillsammans med vem du vill och var du vill. Duka fram en go lunch, luta dig tillbaka och: enjoy the ride!

Idag är det internationella glädjedagen,en dag som FN instiftade 2013 och som visar hur mycket glädje betyder för vår hälsa. Det här med glädje är allvarliga saker och har stor betydelse för hur vi mår, oavsett om vi är sjuka eller friska.

"Men, dina lår ser ju ut som sånt där apelsinskaI" sa min lillebror utan att veta vad han satte igång. Som lårens dag till exempel, den instiftas idag. Är du med?

Du vet den där känslan, när axlarna sjunker nedåt och du har tid och energi över. När du är glad, fri och stark och livet leker. Vet du vad jag menar?

Så här får du axlarna att sjunka OCH tid över!

Vet du: lårens dag FINNS INTE! Visst är det crazy? Det ändrar vi på från och med 23 februari 2017. I år är nämligen året då låren erövrar världen med full stryka, rörlighet och skönhet och jag hoppas att du är en av dem som är med och ser till att det händer.

Det är så himla coolt, det här med glädje: den ökar ju mer du slösar med den! Ikväll växte glädjen i världen. Kände du?

Mina tankar om löpning hamnade på Hälsoboostens blogg på Må bra:s site. Tycker att Louise får mig att låta så klok så att det inte är klokt. Läs gärna: Alla kan springa

 

Jag missunnar dig ingenting. Jag tycker att du ska göra, köra och leva som just du mår bäst av och jag tycker att du ska göra det utan dåligt samvete. Utan dåligt samvete väljer du att äta, springa, träna, älska, sova, skratta, slappa när du vill. Då behöver du inte unna dig! Visst är det smart? Och visst gör det livet roligare att leva? Lättare.

I söndags tipsade jag i Aftonbladet Söndag om hur du tar dig en an en 30-dagarsutmaning för att skapa nya vanor. Och det ÄR sant, det KAN räcka med 30 dagar för att skaffa en ny vana. Är du motiverad och vet precis exakt VARFÖR du vill skaffa dig den vanan är mycket vunnet.

Där du kanske till och med når dit du tror är omöjligt är nå?! Känner du igen den? Jag tror att vi har upplevt det i alla fall någon gång både du och jag och alla andra, när flytet är i luften, lyckan är här och vi kan göra precis allt vi vill.

Människor med mål och mening är faktiskt lyckligare än de utan. Det där med mål och mening har vi pratat om tidigare. Eller jag skrivit om och du läst. Kanske. Hur som helst: 

Förmiddag i P4 Göteborg, 1 timme och sådär ungefär 42 minuter in i programmet. Vill du läsa mer om vinterbad, läs här: Hett med vinterbad

Mål däremot, det är en helt annan femma. Särskilt om jag vet varför jag vill nå dem och att jag ger mig själv förutsättningar att lyckas, har ett gäng delmål på vägen och ser till att fira dem. 

Det är när jag springer som de nya idéerna får chans att dels komma och dels breda ut sig. Det är när jag springer jag lär mig av mina läxor utan att älta. Det är när jag springer som jag är. Här. Nu. 

Du kanske har tappat bort dig själv tillfälligt, vet inte riktigt vad du ska äta eller hur du ska träna. Du kanske sover dåligt också men jag lovar att det inte hjälper att du lär dig mer om det. Du behöver lära dig mer om dig själv. Känna mer vad det är du känner.

Alla barn har rätt till skolgång. Eller hur? Så: jag stöttar Musikhjälpen genom att springa runt runt runt... Verkar det klokt? Det är det! 

Varje steg räknas. Det kan till och med vara så att de små, korta, enkla stegen räknas mer i det långa loppet - så ta dem. Krångla inte till det med jättekliv eller specialsteg när du vill förbättra något.

Jag vill egentligen bara springa. Ja, jag kan mycket väl vara stilla också, men när det kommer till träning, då vill jag springa! För att kunna fortsätta springa behöver jag ibland göra sånt jag inte vill... Som att hålla mig rörlig och stark, så att jag inte felbelastar kroppen under alla de miljontals steg jag tar och vill ta.

Träning på jobbet är guld värt när det gäller lagbygge och jobbglädje. Jag är stolt, glad och oerhört tacksam över att ha fått vara med och bygga upp den känslan på SCA. Så här säger de själva: se bilder! (det är bara några av alla fina ord...)

Vilken härlig energi när Malin Lundskog från Hälsokonsulterna Hälsa mera AB inspirerade F-gruppens Göteborgs medlemmar kring hälsa och hur vi förblir sköna själar och hållbara för våra barn samt i våra karriärer. Stort tack Malin för många kloka ord!!

De flesta av oss har drömmar om hur vi vill att livet ska vara. Hur vi själva ska vara. Var vi ska vara, med vem vi ska vara och vad vi ska göra. De flesta av oss drömmer, men fastnar någonstans i verklighet,  jantelag och gamla sanningar. Men nu så: här kommer storyn om hälsodrömmen som blev sann.

Ute är inne. Det är inte ens en trend, det är sedan gammalt! Ut och njut, för vet du: Vi som tränar utomhus blir piggare, får mindre spänningsvärk, är mer positiva och mindre deprimerade. Bland annat alltså... 

Hälsa mera - namnet som säger mer än tusen ord? Nu ska jag berätta varför det här hälsopeppande företaget heter Hälsa mera och ge en hint om varför jag jobbar med lönsam hälsopepp.

Jag är absolut inte ensam om att vara en Lonesome Runner. Om det, om boken Några varv runt jorden bara och om löpning i största allmänhet pratade jag på P4 Göteborg den 7/11-2016. Vill du höra? Lyssna här 43:10 och 1:17 in i programmet. 

Jag har ju bloggat en hel del om vad hälsa är, vem jag är, vad jag gör, men ändå: vill lära känna dig som följer mig bättre och bjuda mer på mig och Hälsa mera.

Woop woop! Nu gör vi det igen: springer på Vrångö. Eller nu och nu... Vi springer i mars. Kolla här:

24-25 mars 2017 med möjlighet till extra övernattning

Det finns en vits med att ha mål i livet och vara på väg någonstans. Vi är många som kan allt om att sätta smarta mål och som vet att det inte är gjort i en handvändning, det där med att skapa nya rutiner. Vad är det då som gör att vi ger upp på vägen? Jo, vi har ingen skam i kroppen...

Några varv runt jorden bara. Äntligen är det dags för en bok fullknôkad med löparstories för både vana och ovana, frustrerade, resultatinriktade, njutningslystna, lonesome och tillsammanslöpare.

Några varv runt jorden bara. Äntligen är det dags för en bok fullknôkad med löparstories för både vana och ovana, frustrerade, resultatinriktade, njutningslystna, lonesome och tillsammanslöpare.

Idag är det exakt ett år kvar till The Runner´s Convention 3.0. Jag längtar! I lördags körde vi årets upplaga av konventet och ärligt talat: det var alldeles... alldeles underbart! 

Du vet vart du vill, du vet hur du vill leva, du vet vad du behöver göra, vilka vanor du behöver skaffa dig och vilka du behöver göra dig av med, du har tiden, stödet och du har viljan. Ändå blir det inte som du har tänkt dig! Känner du igen dig? Det kan vara för att det hela är större än du tror...

Jag skulle vilja träna, men... Jag ser ett mönster! Alla dessa "men" alltså... Vill du bli av med dem, eller visste du inte ens att de fanns? Fortsätt några rader till så ska du få se vad de där men:en gör för att få dig att inte utvecklas! KÄnner du igen dig i något av de här påståendena:

Kom att tänka på det här idag. Igen! Det är skönt att ha tillräckligt med styrka för att våga visa sig svag och jag tror inte att jag är ensam om att beundra den som blottar sig med sina svagheter. Det är mänskligt. Ödmjukt. Och.. precis som det ska?

Hjälp, semestern är slut och jag är inte utvilad! Så sa en av mina kunder förra året och det var då idén till webbkursen Glad Fri Stark föddes. Om du känner som min kund tycker jag att du ska hänga med! Den 12 september går startskottet för vårt sex veckor långa äventyr tillsammans - ett äventyr som du sedan fortsätter resten av livet...

 

Det sa klick när jag träffade Katja på Hungerprojektet första gången! För vi ser livet, hälsan och hela härligheten på samma sätt: alla kan påverka sin egen situation och hitta motivationen att göra det. Ibland med hjälp av andra, men allra oftast finns det där inom oss: glädjen, friheten och styrkan.

Den blå linjen som har trampats av mängder av löparfötter av olika slag, den gör mig helt pirrig! Många gånger har ett par av de där löparfötterna varit mina, ibland har de persat och en gång har de kommit sist i mål. Ibland har de trampat runt helt oberörda och någon gång har de gjort ont.

Visst, en ny vecka börjar varje måndag. Så står det i almanackan och det är lite så vi rullar våra liv. Men om du använder söndagen på ett sådär riktigt bra sätt, så är det en sådär riktigt bra dag att skapa de bästa förutsättningarna för veckan som kommer.

Att sätta mål är ganska enkelt. Att sätta rimliga mål lite klurigare. Att sätta mål vi verkligen vill nå kan vara ännu svårare. Och att veta varför vi vill nå målen är kanske lurigast av allt? Ett mål är inte bara ett mål tycker jag. Ett mål är egentligen bara ett sätt att nå en plats jag vill vara på, längre än när målsnöret är passerat alltså.

I mitt förra liv (det där innan utmattningsdepression och mängder med insikter om allt möjligt) hade jag tvingat mig att klippa gräset idag. För att det är långt. För att man borde. För att det är vår. För att jag vill göra nytta. För att "vad ska grannarna säga?". I mitt nya liv däremot är jag det inte så himla noga med det där.

Det där med hållbarhet handlar oftast om miljön. Om att vi inte ska tära på miljön och att det ska finnas resurser kvar för de som kommer sen. Ja, det där är ju riktigt viktigt! Jag vill bara lägga till en grej i det där med hållbarhet. Oss! Oss människor.

Varje morgon innan jag gör något annat (än att dricka kaffe) skriver jag. Inte på en storslagen roman eller en übersmart bok om hälsa, utan om mina egna tankar och känslor. En rutin som är lika viktig för min hälsa som att träna. Äta bra. Sova gott. Skratta. Jag ska berätta varför: 

Redo för semester? Nu kommer chansen igen och lagom till midsommar har du skaffat dig mer energi, glädje frihet och styrka. Allt med hjälp av hälsan. Allt utan krångel!

Mod och hälsa hänger ihop. Mod och livskraft hänger ihop. Mod och energi, mod och återhämtning, mod och glädje. Mod hänger ihop med det mesta, särskilt om det mesta kräver någon form av förändring.

Mod och hälsa hänger ihop. Mod och livskraft hänger ihop. Mod och energi, mod och återhämtning, mod och glädje. Mod hänger ihop med det mesta, särskilt om det mesta kräver någon form av förändring.

Du vet kanske att jag pratar, springer och skriver – allt med hälsan som hävstång? I webbradio Ariton berättar jag om hur betydelsefull glädjen är för hälsan och vad konserter och löpning har gemensamt. Du får följa mina tankar om att sätta mål och om att jag är totalt paralyserad av ett av mina mål. Kanske är det viktigare att drömma? 

Det är så himla enkelt att kvantifiera sig, slippa känna och tänka. Köra på efter siffror och centimetrar, kilon och kilometrar, pulsnivåer, tider och distanser och you name it. Risken med all den här kvantifieringen är att vi tappar bort oss själva och vad vi egentligen vill. Tycker. Tänker. Känner.

Du som vill ha mer glädje, frihet och styrka i livet och vet att hälsan är viktig för att du ska få energin att orka göra allt du vill göra - det här är för dig! Särskilt om du är frustrerad över att du inte hinner eller orkar träna, äta bra, vila eller skratta så mycket som du vill.

Ja, jag gillar mitt jobb! Att inspirera människor omkring mig att hitta sitt sätt att använda hälsan som hävstång för resten av livet ger mig en grym boost. Men det är ändå inte av egoistiska skäl jag har lanserat kursen Glad Fri Stark, utan det är för att jag verkligen vill visa på vilket verktyg hälsan är.

Så här tycker andra om min föreläsning Glad Fri Stark - med hälsan i fokus. Kolla filmen, så får du också se. Tack och wow säger jag:-) Om jag pratar med inlevelse? Ha ha ha... PS. Du vet var du hittar mig va? heja@halsamera.se lr ring 0707545624 DS

Äntligen är nytt startdatum satt för webbkursen Glad Fri Stark satt. Jag längtar till 14 mars - då kör vi igen! Efter förra omgången fick jag så mycket positiv feed back att jag blev alldeles lycklig. Den lyckan kommer du att få glädje av.

Nu så: jag ger dig en hälsofokuserad energipepp varje dag i en hel månad. Det bästa med det här är att du får mer energi och orkar hela månaden. Det näst bästa av allt är att jag får energi av att ge energi. Win-win när det är som allra bäst! Energi hela månaden är en del av energi365, som i slutändan är precis som det låter: energi året om - i 365 dagar!

Det här landade på min facebooksida häromdagen, från Linda som går min kurs digitala kurs Glad Fri Stark och som jag från början är kund till:

 

Det här landade på min facebooksida häromdagen, från Linda som går min kurs digitala kurs Glad Fri Stark och på vars arbetsplats jag har haft worksshop:

Hälsa mera-podden pausar, återhämtar sig efter en rivstart och laddar om för nya hälsosnack. Lyssna igenom de gamla avsnitten, du hittar dem här nedanför och i din pod-app såklart! Hör gärna av dig om vad du vill höra mer om när det gäller energi, frihet, glädje och allt som har med hälsa att göra. Kontakta mig på heja@halsamera.se eller 0707545624

Så är vi där igen, nyårsafton. Snart vänder vi 2015 ryggen och välkomnar ett helt nytt, fräscht år. Glada, pigga, laddade och uppfyllda av löften om att springa mera, äta bättre, sova godare, skratta hjärtligare, njuta mera, vara smartare, snällare, lugnare, starkare... Eller?

Mod och koll på var du är - ungefär det krävs för att utvecklas och bli så mycket bättre. Ja, det hjälper om du själv eller någon annan kompetent person talar om vad du behöver göra för att utvecklas också. Helst till det bättre, även om du är bra som du är...

Kanske den perfekta julklappen till dig, eller någon mamma du gillar riktigt mycket? Nu kör vi ny upplaga av Stark Mamma, träningen för dig som vill komma igång eller tillbaka med träning efter förlossning. Klicka på lilla bilden så får du mer info.

Kursinfo: Sisjön, torsdagar 10-11

Kursstart 14/1-16. Vi kör under sex veckor.

Här kommer dagens fredagsmys: jag släpper en webbkurs för dig som vill ha mer energi och glädje i livet! Är du frustrerad över att du inte hinner eller orkar träna, äta bra, vila eller skratta så mycket som du vill? Jag ger dig en sex veckor lång klapp på axeln (eller spark baken, välj själv!) för att du ska hitta din väg till livsglädje och -energi.

För sådär ungefär 15 år sedan var jag världens mest effektiva, produktiva, energiska och pigga kvinna. Tyckte jag själv alltså. Jag tyckte också att sömn var slöseri med flera av dygnets timmar - de var ju bara 24 stycken. Jag behövde inte ens sova utan kunde hålla igång med jobb, hem, familj, vänner, träning och så vidare i princip dygnet runt. Det var då det!

Önskar du också ibland att du är en sån som springer på lätta fötter? Som inte är ett dugg sötsugen? Som sover gott varje natt? Som är nöjd med allt som livet ger? Som... bara inte riktigt vet hur du ska hitta motivationen att bli en sån?

All den där extra tiden vi har på sommaren! All den där tiden som vi kan ägna åt oss själva, åt att laga bra mat, göra galet nyttiga smoothisar, slappa, läsa bra böcker, umgås med släkt och vänner. Och träna. Oj, vad vi ska träna! För vi har ju tid. Eller?!

Dagens hälsa 365: fokusera på kärnverksamheten och träna coremusklerna!

Tillsammans med World Trade Center i Göteborg bjuder vi på fredagsmys den 19/9 och du är varmt välkommen. Vi, Malin och Malin på Hälsa mera, pratar om hur du kan Hälsa upp dig - så blir du snabbare (och) smartare. Hör oss avslöja hur du skapar en effektiv organisation, ökar lönsamheten och får gladare, friskare och långsiktigt hållbara medarbetare. Vi ses!

Håll i hatten, i september lanserar vi Sveriges bästa portal för webbkurser inom hälsa och träning. Här hittar du kurser för både företag och privatpersoner med en sak gemensamt: de ger mer hälsa.

Jag (Malin L) fick en jättefin present av Malin O när vi hade firmafest (ja, på 2 pers!) förra veckan; boken "Hello Green" av Josefine Jäger. En sån där härlig bok med fina bilder och med enkla tips om hur du får in mer grönt i din vardag. 

Idag är det första gången en Hälsamera-Malin är med på bokrelease. Som författare! Ja, första, men inte sista... Återkommer till det snart.

Nytt för i år: Speakers Corner under Göteborgsvarvet. Hälsa mera är där i fin-fint sällskap. Vill du veta mer om hur glad hjärnan blir av löpning och hur hjärnan i sin tur kan göra dig glad när du springer - hälsa mera™ på oss! Du ska väl ändå hämta din nummerlapp? Vi är i fint sällskap, kolla bara här:

Torsdag 15 maj

Du blir bra på det du tränar
, det är inget nytt med det - eller hur? Frågan är dock: tränar du på det du vill bli bra på? Vill du bli bra på att vila? Träna på det då! Vill du bli bra på att äta bra? Träna på det! Vill du bli snabbare i löparspåren? Träna snabbhet! Vill du bli gladare? Träna på att skratta mera och tänka glada tankar.

Vi fortsätter vår träningsresa genom att gå i trappor istället för att åka rulltrappa/hiss, gå till kollegan istället för att sms:a/maila (eller rulla på kontorsstolen), sitt på pilatesboll vid tv:n istället för att ligga i soffan osv.

Bjud dig själv på årets träningsresa - det kostar ingenting! Förutom skor/cykel/badkläder, beroende på hur du vill resa... Tänk om du varje dag reser i 20 minuter, med hjälp av kroppen.

Hälsohjulet ger ditt företag möjlighet att satsa rätt när det gäller hälsa och verkligen få effekt av de friskvårdssatsningar gör. Kontakta oss, så får du veta mer!

Lätt som en plätt att hälsa mera™ med den här frukosten. Eller om du så vill; med det här mellanmålet. Bananpannkaka funkar i alla lägen! Såhär är den på bilden gjord:

Maj maj måne DU kan lura DIG till Skåne! 

Kaffe är inte bara gott, det gör gott också.

Vi sparkar igång löpare och andra tillsammans med finfina samrbetspartners idag. Det finns alltid anledning att ha en kick off, idag är det löpning som är vår anledning. Vad drar du igång för att hälsa mera™ idag? Gör det med en kick off - det blir så mycket roligare då:-) Dagens #hälsa365 : ha en kick off för att hälsa mera™!

Fullpoängaren i dagens mailskörd är ju ändå när vi hittar oss i själva i Lära för livets nyhetsbrev.

En sån där dag idag... Som börjar i dur och fortsätter i samma glada klang! 

Vad du äter är viktigt för hälsan, det vet du såklart. Hur du äter är också avgörande, sitt hellre än stå till exempel. Dagens tips från Hälsa mera är att välja vad du äter på: välj hellre mormors gamla finporslin än en modern tallrik för storleken skiljer sig åt och storleken har betydelse.

Träna är bra på många sätt. Punkt. Olika träning har olika effekt och olika tidpunkter för träning har olika effekt. Vissa älskar morgonträning, andra får bara inte till det förrän på kvällen. Om kvällsträning gäller för dig: träna tidigt på kvällen, då sover du bättre och sömnen har fler positiva effekter för dig som tränar än dig som inte gör det.

Löpning! Så många fantastiska effekter du får av ett löppass. Du som springer regelbundet vet ju det här, du som inte gör det: gör det... Löpning (ja, det gäller annan konditionsträning också) förbättrar fettprofilen i blodet. Det goda kolesterolet (HDL) ökar med upp till 30 procent!

Har du inte tid med allt du vill göra? Då är du som de flesta andra, även om inte det ger dig mer tid.   Det som kan hjälpa är att byta perspektiv på det här med tid, att inse att du faktiskt har mer tid än du tror. Du har inte bara de där timmarna varje dag - du har 168 timmar varje vecka.

En quick fix som funkar: fyrkantsandningen! När det blir för mycket, när du känner att stresshormonerna sprutar i kroppen, när tankarna flaxar vilt och du längtar efter lugn - be square.

Idag har vi åkt hjärnväg för att hälsa mera™. Under en föreläsning på Nordea pratade vi om kreativitet och vad kreativiteten betyder för hälsan och vad hälsan betyder för kreativiteten... Säga vad man vill, men det är kul att åka hjärnväg till Hälsan - det går liksom på räls...

Du ska tro att du är något - för det är du. Hur min vän kunde höra fel på skrivtävling och skryttävling vet jag inte, men en idé föddes: Vi ordnar skrytkalas!

Allt du gör påverkar alla i din omgivning, lika mycket som din omgivning påverkar dig. Är det då verkligen din ensak hur du hanterar din hälsa? Tillhör det ditt privatliv om stressar utan att återhämta dig, sitter stilla och aldrig rör dig, äter mat som gör dig trött, ofokuserad och grinig?

Har du nån låt som ger dig den där extra kraften när du tror att du inte orkar? Som gör att du bara måste skratta? Som gör att du inta kan stå still? Malin och Malin på Hälsa mera har en sån, som ett lyckopiller vi alltid har med oss i bakfickan.

Bjud dig själv och de du har omkring på oprovocerade leenden idag. Sprid oförklarlig glädje omkring dig. DET är dagens hetaste hälsotips! Hälsa365 - det lilla stegets kraft.

Idag skriver en Hälsamera-Malin i en artikel på Driftig om hur du undviker utmattning. Artikeln baseras på en intervju mied Mikael von Matérn och på hans bok Styr dina tankar till ett bättre liv. 

"Har du inte testat intervallträning tidigare, är det dags nu. Oavsett om du vill komma i bättre form, förbättra konditionen eller höja pulsen vid sidan av vikterna - då är Elixia Heartbeat något för dig. Att det är gjort på en lunchrast gör inte saken sämre"

Idag kör vi en genuin hälsamera-kombo: vi pratar hälsa, vi skrattar hälsosamt, vi tränar och stretchar, vi lyssnar på härlig musik och vi reflekterar en hel del över det här med hälsa i webbradio Ariton. Du är välkommen att lyssna på oss och skratta och träna med oss såklart! Vad vi tränar?

Vi körde hårt med varandra idag, Hälsobokarinspiratören Mikael och jag. Laddade som 17 för att ladda andra som 17, på premiären av "Heartbeat" - en intervallträningsklass i gruppträningsform. Gôrrolig! Gôrjobbig! Göreffektiv! Snart på ett Elixia nära dig...

Hörde just på radion någon som sa att nyårslöften är meningslösa, de är ändå så svåra att hålla. Alltså... det beror väl på den som avlägger löftet? Och på löftet som avläggs? Det är klart att det inte är avgörande att avlägga löften just på nyår, men det är ett så himla bra tillfälle.

Överraska dig själv
sätt redan nu ett hälsomål för 2014
ta det första steget idag...

Vad drömmer du om?
Lista dina 3 drömmar och börja bana vägen
mot drömmarnas land...

Så här ser det ut när Hälsa meras Malin L finns med i en artikel i tidningen I FORM, nr 17/2013. Jodå, det är OK att stressa (tycker till och med den av oss som har brakat in i väggen) - gör det på dina egna villkor bara! Vi berättar gärna mer om hur du hittar dina villkor och hur du kan göra stressen till din vän.

Jag hoppas att jag har mitt livs form framför mig. Jag vet att jag inte är i den formen just nu... Det började med en tight muskel i början av sommaren, som jag tog mig genom mitt första maraton med. Det hela löpte på bra (OBS! vitsigheten;-), med rehabträning, lång självpåtagen ledighet, härliga rundor med siktet inställt på Lidingöloppet...

Hälsa mera ger hälsotips till företagare i webbtidningen Allt om företagare. Varannan måndag hittar du tips, tankar och tricks om hur du som passionerat driver eget och inte tror att du kan eller hinner bry dig om din hälsa faktiskt kan hälsa mera™!

Ja, du får självklart tycka vad du vill, precis som jag. Och jag tycker att det inte finns någonting som går upp mot ett träningspass utomhus i höstregn och -blåst! Ja, helt ärligt! 

Hösten fortsätter att ta oss med storm (Kolla Hej(a) höst och HÖST) och idag har jag hälsat i en  gott&blandat-anda. Det är ju ändå lördag...

Som ett oskrivet blad, utan förutfattade meningar eller åsikter om hur något bör vara, utan påtryckningar från jantelag eller omgivning om vad man minsann inte kan säga, utan begränsningar. 

Ibland är det sådär mycket hela tiden. Mycket att göra, mycket man vill göra, mycket som faktiskt är högprioriterat och mycket på en gång. Stresshormonerna sprutar ur öronen och tankar flyger och far kors och tvärs, uppåt och nedåt, fram och tillbaka och det är svårt att fokusera helt enkelt! Fast det är just fokus som behövs. På en sak i taget.

Hade det funnits sånt som var omöjligt hade inte barn blivit människor efter övergrepp, utbrända blivit glada, änklingar orkat, alkoholister blivit friska eller ormbunkar vuxit ut genom en mur. Eller hur? Jag vet att jag har skrivit om det förut, men eftersom repetition är kunskapens moder så kör vi det igen: Du kan omöjligt säga omöjligt om framtiden.